Πήρε βαθμό η Βίλα, αλλά πέταξε το δώρο της Τότεναμ

Άξιζε να φύγει με κάτι από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και το κατάφερε, αν και τρόμαξε απίστευτα με το ακυρωθέν γκολ του Σούτσεκ στο 90' + 7'. Η Άστον Βίλα με τεράστια προσπάθεια έφτασε στο 1-1 απέναντι στη Γουέστ Χαμ, αλλά δεν επένδυσε στο δώρο που της έκανε η Τότεναμ με την ήττα (3-0) από τη Φούλαμ. Στο +3 με ματς περισσότερο από τα «σπιρούνια» η ομάδα του Έμερι στην 4άδα.  



Πήρε βαθμό η Βίλα, αλλά πέταξε το δώρο της Τότεναμ

Η Γουέστ Χαμ έριξε τη Βίλα στην «παγίδα» της. Με πολλά κορμιά στην άμυνα και κλείσιμο κάθε πιθανού διαδρόμου προς την εστία του Αρεολά, η κατοχή από πλευράς «χωριατών» ξεπερνούσε μεν το 70%, αλλά ήταν ανούσιο. Η ομάδα του Μόγιες είχε καταφέρει να πετύχει το στόχο της αμυντικά και την ίδια στιγμή κάθε φορά που θα επιχειρούσε να επιτεθεί, θα το έκανε με τρομερά απειλητική διάθεση. Και αφού στο 26ο λεπτό ο Τσουφάλ αστόχησε σε διπλή ευκαιρία έπειτα από γύρισμα από αριστερά, έγινε εκείνος που θα ετοίμαζε το γκολ για τα «σφυριά»! Στο 29' από δεξιά έκανε τη σέντρα και βρήκε τον Μικαΐλ Αντόνιο που με κεφαλιά – ψαράκι έγραψε το 1-0.

Οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους, αλλά αυτή τη φορά το γκολ του Αντόνιο από κόρνερ του Μπόουεν δεν μέτρησε, λόγω επαφής της μπάλας με το χέρι του σκόρερ. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε καθόλου. Ίσα – ίσα που η Άστον Βίλα έγινε αρκετά πιο πιεστική και έστειλε περισσότερες φορές την μπάλα στην περιοχή των «σφυριών». Και τελικά στο 79' η ομάδα του Έμερι βρήκε το τέρμα που δικαιούταν, με τον Ντιαμπί να γυρίζει από δεξιά και τον Τζανιόλο με το μυτάκι να νικά τον Αρεολά για το 1-1. Το δεκάλεπτο που απέμενε μέχρι το τέλος απέκτησε ρυθμό και ένταση, με τη Γουέστ Χαμ στο 90' + 2' να χάνει τεράστια προσπάθεια με τον Γουόρντ – Πρόους που από θέση βολής είδε το πλασέ του να κοντράρει.

Το φινάλε του ματς είχε αρκετό δράμα, αφού η Γουέστ Χαμ πίστεψε πως είχε πάρει τη νίκη με γκολ του Σούτσεκ, όμως, χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να ξεκαθαρίσει η φάση στο 90' + 6'! Ο Τσέχος ενεπλάκη στη φάση όπου ο Μπόουεν αν και πεσμένος προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, υπήρξε χέρι, ο ρέφερι το είδε στο onfield review και κάπως έτσι δεν μέτρησε ποτέ το γκολ, με το 1-1 να οριστικοποιείται ως αποτέλεσμα. 

Κώστας Ζάλιαρης