Στην τετράδα του Κυπέλλου Αγγλίας με δύο… κόντρες η Σίτι: «Καθάρισε» ο Μπερνάρντο, δεν υπήρχε η Νιούκαστλ! (vids)

Δεν χρειάστηκε καν να πατήσει το γκάζι η Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν τόσο απλή υπόθεση η επικράτηση απέναντι στη Νιούκαστλ του Έντι Χάου. Δεν απειλήθηκε… ποτέ, σκόραρε δις με κόντρα, είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπερνάρντο Σίλβα. Στους «4» του Κυπέλλου Αγγλίας οι «πολίτες», αναμένουν ποιες θα πλαισιώσουν αυτή και την Κόβεντρι!



Στην τετράδα του Κυπέλλου Αγγλίας με δύο… κόντρες η Σίτι: «Καθάρισε» ο Μπερνάρντο, δεν υπήρχε η Νιούκαστλ! (vids)

Επρόκειτο για το πρώτο παιχνίδι από το ένα πρόγραμμα – βουνό που έχει να ανέβει η Μάντσεστερ Σίτι. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Άρσεναλ, την Τότεναμ και πλέον, τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Έναν ημιτελικό στον οποίο έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία, επικρατώντας με 2-0 της Νιούκαστλ, ακόμη πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Διότι επί της ουσίας, οι «καρακάξες» έμοιαζαν να μην έχουν… κατέβει καν στο «Έτιχαντ». Ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 27% κατοχή της μπάλας, με 0.26 expected goals και με μία μόλις τελική προσπάθεια, έχοντας εκτελέσει και δύο κόρνερ.

Πολύ αρνητικά στατιστικά, τα οποία αναδεικνύουν προφανώς πως δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Αν την φοβάσαι, δεν έχεις ελπίδες, η Νιούκαστλ δεν μπορούσε και οι «πολίτες» καθάρισαν την υπόθεση – πρόκριση, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Χρειάστηκαν απλώς… δύο κόντρες, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να σκοράρει δις σε διάστημα 18 λεπτών. Αρχικά, έκανε το 1-0 στο 13’, έπειτα από ασίστ του Ρόδρι.

 

 

Εν συνεχεία, πήρε την μπάλα από τα δεξιά, σούταρε ξανά, αυτή βρήκε στον Μπότμαν, μπέρδεψε τον Ντουμπράβκα και έγινε το 2-0.

 

 

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «έσβησε» το παιχνίδι. Κυκλοφόρησε την μπάλα στο 70%, έφτασε κοντά στο 3-0 με τον Ντοκού και τον Χάαλαντ, αλλά αρκέστηκε στη νίκη της. Κάπως έτσι, επέστρεψε στις νίκες μετά το 1-1 στο «Άνφιλντ» και εξακολουθεί να είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, από τις 6 Δεκεμβρίου και το 1-0 από την Άστον Βίλα!

Δημήτρης Μανάκος