Αυτή είναι η μαγεία του Κυπέλλου: Αδιανόητη πρόκριση της Κόβεντρι με ανατροπή στο 90'+10'!

Ό,τι και να ειπωθεί, ό,τι και να γραφτει γι' αυτό το ποδοσφαιρικό έπος είναι μικρό! Ό,τι συνέβη στο «Μολινό» και όσα διαδραματίστηκαν στα τελευταία λεπτά του ματς είναι για να γίνουν κινηματογραφική ταινία! Η Κόβεντρι μέχρι το 82' βρισκόταν μπροστά στο σκορ, δέχθηκε ανατροπή από τη Γουλβς μέχρι το 88' και έκανε το δικό της μαγικό come-back στο 90' + 7' και το 90'+10' για το 3-2 και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1987!      



Αυτή είναι η μαγεία του Κυπέλλου: Αδιανόητη πρόκριση της Κόβεντρι με ανατροπή στο 90'+10'!

Ένα ματς που συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους προημιτελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που με την εξέλιξή του, τις φάσεις, τα γκολ, τις στιγμές, τα συναισθήματα, μπορεί να συγκριθεί μ' εκείνη την αξέχαστη αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι που είχαν είχαν φτάσει στο 4-4.

Ένας διαιτητής (Μπάροτ), που άφηνε την εξέλιξη του παιχνιδιού δίχως να το εμποδίζει και να το σταματά κάθε λίγα δευτερόλεπτα με τα μαρκαρίσματα. Και φυσικά, που είχε το θάρρος να πάρει πάνω την απόφαση για το γκολ με το οποίο η Κόβεντρι άνοιξε το σκορ, όταν μετά από 4 λεπτά διαβουλεύσεων και με πολυάριθμα ριπλέι, ο VAR δεν μπορούσε να βγάλει άκρη για τη μπάλα και την πιθανή επαφή με το χέρι του Σιμς.

Η Κόβεντρι, λοιπόν, προηγήθηκε στο παιχνίδι στο 53ο λεπτό με τον Σιμς να βρίσκει την μπάλα από την κεφαλιά – πάσα του Λατιμποτέρ και να γράφει το 1-0 από το δεύτερο δοκάρι, σε μια φάση που ξεκάθαρα ήταν δουλεμένη στην προπόνηση. Βέβαια, ο VAR για περίπου πέντε λεπτά έβλεπε και ξανάβλεπε τη φάση προκειμένου ν' αποφασίσει αν βρήκε ή όχι η μπάλα στο χέρι του σκόρερ, με τον ρέφερι να το παίρνει πάνω του και να κρατά την αρχική του απόφαση για γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι στο «Μολινό» είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς και να περάσουν στους «4» του θεσμού για πρώτη φορά έπειτα από το 1987, ωστόσο, ήταν άστοχοι και αφελείς και αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την... προσωρινή τιμωρία από τη Γουλβς.

Ο Αΐτ – Νούρι ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και στο 78' με μια κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι έδειξε σε όλους ότι το ματς θα είχε ακόμα αρκετά να παρουσιάσει μέχρι το φινάλε.

Στο 83' εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λατιμποτέρ στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1, ενώ στο 88' έκανε το γύρισμα στον Μπουένο για να ολοκληρώσει εκείνος την ανατροπή για το 2-1.

Ποιος είπε, όμως, πως οι «sky blues» θα παρέδιδαν τα «όπλα» και θ' άδειαζαν ψυχολογικά μετά απ' αυτή την εξέλιξη;

Το «Μολινό» θα έβλεπε τα τελευταία λεπτά σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας που όλα στο φινάλε κυλούν αργά μέχρι να δικαιωθεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Η Κόβεντρι δεν είχε φτάσει έως εδώ για ν' αποχαιρετήσει το τουρνουά και να μείνει με το αίσθημα της αδικίας για την προσπάθεια που είχε καταβάλει.

Στο 90' + 7' ο Σιμς με κεφαλιά από πάσα του αμυντικού, Μπόμπι Τόμας, έκανε το 2-2 για να προκαλέσει τρέλα στις εξέδρες των φιλοξενούμενων, αλλά... το γλυκό δεν είχε βγει ακόμα!

Στο 90' + 10' ο σκόρερ των δύο τερμάτων της Κόβεντρι έκανε την ασίστ στον Ράιτ μετά από γέμισμα του Ο'Χέιρ, η μπάλα πήγε στα δίχτυα και η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς υπέγραψε αυτή την ποδοσφαιρική εποποιία στο Κύπελλο Αγγλίας!

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης