Η Αίγυπτος δεν σεβάστηκε τη Λίβερπουλ, το Βέλγιο… πολύ τη Σίτι: Η διαφορά Σαλάχ και Ντε Μπρόινε!

Δύο ίδιες κινήσεις. Δύο ανάλογες πρωτοβουλίες. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για να προστατευτεί ένας ποδοσφαιριστής, για να είναι έτοιμος και διαθέσιμος για το φινάλε της συναρπαστικής Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε τον σεβασμό από το Βέλγιο. Η Λίβερπουλ μία… αφοπλιστική απάντηση από την Αίγυπτο!



Η Αίγυπτος δεν σεβάστηκε τη Λίβερπουλ, το Βέλγιο… πολύ τη Σίτι: Η διαφορά Σαλάχ και Ντε Μπρόινε!

Πριν από μερικές ώρες, επισημάναμε την πολύ απρόβλεπτη απουσία του Κέβιν Ντε Μπρόινε από τις κλήσεις του Βελγίου, για τα φιλικά που αναμένεται να δώσουν τις δύο επόμενες εβδομάδες.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στην βουβωνική χώρα, το οποίο επιβαρύνθηκε από τα συνεχόμενα παιχνίδια και χρειάζεται ξεκούραση. Οι «πολίτες» λοιπόν, επειδή γνωρίζουν πόσο καταλυτικός είναι ο ποδοσφαιριστής τους για τα ματς που έρχονται, αποφάσισαν να απευθύνουν αίτημα στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου και να ζητήσουν να μην συμπεριληφθεί στις κλήσεις ο Ντε Μπρόινε.

Και αισίως, το αίτημα έγινε αποδεκτό, με τον Πεπ να ξεκαθαρίζει πόσο ευγνώμων αισθάνεται απέναντί της, από την στιγμή που ζητήθηκε κάτι ως προς την υγεία του παίκτη και ευθύς αμέσως, άπαντες το σεβάστηκαν.

Πρόκειται για μία πάρα πολύ απλή κίνηση. Και αν αυτή σας φαίνεται απλή, μην ξεχνάτε πώς ακριβώς είχε απαντήσει η αντίστοιχη Ομοσπονδία της Αιγύπτου, στην ίδια ακριβώς πρωτοβουλία που είχε πάρει η Λίβερπουλ για τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

«Έχουμε ήδη λάβει μια επιστολή από τη Λίβερπουλ για την εξαίρεση του Μοχάμεντ Σαλάχ από το επερχόμενο τουρνουά λόγω του τραυματισμού του.

«Εμείς όμως έχουμε συμπεριλάβει το όνομα του Μοχάμεντ Σαλάχ ανάμεσα στους παίκτες που ζητάμε να παίξουν.

Είναι δικαίωμά μας να συμπεριλάβουμε οποιονδήποτε επαγγελματία ποδοσφαιριστή, αρκεί να είναι στη στιγμή της ατζέντας μας, και το θέμα της συμπερίληψης ή όχι είναι στα χέρια του τεχνικού επιτελείου της εθνικής ομάδας, με επικεφαλής τον Χοσάμ Χασάν.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε για το εάν ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα παίξει!»

Αυτή ήταν η απάντησή τους… Κάποια πράγματα λοιπόν στο ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι δεδομένα!

Δημήτρης Μανάκος