Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι μπροστά σε μεγάλες ευκαιρίες και... πιθανό εμφύλιο!

Η Σίτι μπορεί απέναντι στη Ρεάλ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ να ξανακάνει... επίδειξη δύναμης μετά τα περσινά κατορθώματα με τα οποία ξεπέρασε και τον απίθανο αποκλεισμό του 2022. Η Άρσεναλ μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου την τρέχουσα σεζόν! Πιθανός ο εμφύλιος στα ημιτελικά!   



Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι μπροστά σε μεγάλες ευκαιρίες και... πιθανό εμφύλιο!

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στο τρεμπλ την περασμένη σεζόν, κατατρόπωσε όποιον βρήκε απέναντί της στα ευρωπαϊκά ύδατα, έκανε και τη Ρεάλ να υποκλιθεί, αλλά και φέτος έχει την ευκαιρία να εδραιώσει την υπεροχή της έναντι της «βασίλισσας» στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Φυσικά το τεράστιο πάθημα του 2022 δεν ξεχνιέται εύκολα και πάντοτε θ' αποτελεί κίνητρο για τον Πεπ και τους παίκτες του σε αυτή την κόντρα. 

Οι «πολίτες» κληρώθηκαν με τους «μερένγκες» για τους «8» μετά την άνετη πρόκριση εις βάρος της Κοπεγχάγης, ενώ, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ξεπέρασε το εμπόδιο της Λειψίας έχοντας χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Η Άρσεναλ κληρώθηκε με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία φυσικά έχει μεγάλη, αλλά και… οδυνηρή ιστορία. Ναι μεν οι Βαυαροί «ξύπνησαν» στη ρεβάνς με τη Λάτσιο και κατάφεραν να επιβληθούν των Ιταλών, αλλά τη αυτή τη χρονική περίοδο οι «κανονιέρηδες» δείχνουν και πιο έτοιμοι και πιο δεμένοι από το σύνολο του Τόμας Τούχελ. Και γι’ αυτό υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά στον Μικέλ Αρτέτα και τους ποδοσφαιριστές του.

Σε περίπτωση που οι δύο αγγλικές ομάδες καταφέρουν να προκριθούν στα ημιτελικά, θα κοντραριστούν μεταξύ τους, αφού έγινε γνωστή και η διαδρομή που θ’ ακολουθήσουν οι νικητές των ζευγαριών.

Ο αγγλικός «εμφύλιος» παραμονεύει για τους «4», ενώ, από τα υπόλοιπα δυο ζευγάρια θα προκύψει ο τυπικά γηπεδούχος του μεγάλου τελικού στο «Γουέμπλεϊ».

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα

 

 

Κώστας Ζάλιαρης