Γιορτάζει το Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα διέλυσε τον Άγιαξ και πήρε ιστορική πρόκριση!

Έδειξε από το Άμστερνταμ ότι μπορούσε, αλλά ήθελε να θριαμβεύσει μπροστά στο κοινό της! Η Άστον Βίλα «πάτησε» τον Άγιαξ με το τελικό 4-0 στη ρεβάνς των «16» του Europa Conference League (0-0 στην Ολλανδία) και βρίσκεται στα προημιτελικά, για πρώτη φορά έπειτα από 26 χρόνια! Γκολ και... αναγκαστική αλλαγή ο Γουότκινς, υπέγραψαν το εισιτήριο οι Μπέιλι, Ντουράν και Ντιαμπί.   



Γιορτάζει το Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα διέλυσε τον Άγιαξ και πήρε ιστορική πρόκριση!

Λίγες ώρες αφότου έμαθε πως συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τα φιλικά της Αγγλίας με Βραζιλία και Βέλγιο στα τέλη του μήνα, ο Όλι Γουότκινς είπε να πάρει την Άστον Βίλα από το χέρι στην πρόκληση με φόντο τα προημιτελικά του Europa Conference League. Ο μεγάλος σταρ της ομάδας του Ουνάι Έμερι τα έβαλε με την άμυνα των Ολλανδών και στο 25ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Αυτό ήταν το 22ο τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, ωστόσο, λίγο μετά το ημίωρο θ' αποχωρούσε από το ματς με πρόβλημα τραυματισμού. Αυτό φυσικά και προκάλεσε αντίκτυπο στην αυτοπεποίθηση της αγγλικής ομάδας που ευτυχώς για εκείνη ο Κας βρέθηκε στο σωστό σημείο για να διώξει πάνω στη γραμμή μια προσπάθεια του Μπρόμπεϊ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Η Βίλα έφτασε στον πρώτο ευρωπαϊκό προημιτελικό της ιστορίας της έπειτα από το 1998 φτάνοντας μέχρι και το εντυπωσιακό 4-0 που φυσικά συνιστά θρίαμβο έναντι του Άγιαξ!

Στο 60ο λεπτό ο Μπείλι έγραψε το 2-0 κερδίζοντας την προσωπική του μονομαχία και νικώντας τον πορτιέρε των Ολλανδών με δεξί σουτ. Οι φιλοξενούμενοι στο 66' είδαν τον Μάνσβερκ ν' αποχωρεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για να έρθει και το 3-0 για τους νικητές.

Ο Ντουράν στο 75' με δυνατό σουτ και την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι και να σκάει μέσα από την τελική γραμμή ανέβασε τον δείκτη του σκορ, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 81' από τον Μούσα Ντιαμπί! Το Μπέρμιγαχμ γιόρτασε στο σφύριγμα της λήξης για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του Έμερι!

Κώστας Ζάλιαρης