Η Λίβερπουλ λατρεύει να σκοράρει και πέρασε στους «8» με νέο show!

Πέντε γκολ στην Πράγα, έξι στο «¶νφιλντ» και μια πρόκριση – παιχνιδάκι στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ! Η Λίβερπουλ έκανε κάτι παραπάνω από επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σπάρτα, τη διέλυσε και στη ρεβάνς με το τελικό 6-1 και βρίσκεται πλέον στους «8». Ξανά 20+ γκολ για 7η σεζόν ο Σαλάχ, που έκανε χατ-τρικ από ασίστ απέναντι στους Τσέχους!  



Η Λίβερπουλ λατρεύει να σκοράρει και πέρασε στους «8» με νέο show!

Εκπληκτικό ξεκίνημα αναμέτρησης, πάρτι με διαδρομή από τον αγωνιστικό χώρο προς τις εξέδρες και τούμπαλιν και τέσσερα τέρματα στα πρώτα 15 λεπτά! Η Λίβερπουλ το απόλαυσε απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, ακόμα κι αν δεν χρειαζόταν να βγάλει τόση ενέργεια στο χορτάρι μετά το 5-1 του προ εβδομάδας παιχνιδιού επί τσεχικού εδάφους.

Οι «κόκκινοι» μόλις στο 7ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Ντάργουιν Νούνιες που συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα. Στο 8' ο Μοχάμεντ Σαλάχ που επέστρεψε στην 11άδα ετοίμασε το πρώτο γκολ του Μπόμπι Κλαρκ με το τμήμα ανδρών του συλλόγου, για να έρθει το ιστορικό τέρμα του Αιγύπτιου στο 10ο λεπτό. Με ένα από τα χαρακτηριστικά τελειώματά του με το αριστερό πόδι, ο «Φαραώ» ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λίβερπουλ που πετυχαίνει 20+ γκολ σε 7 διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους!

Και δεν έμεινε εκεί, αφού στο 14' έβγαλε τον Χάκπο σε θέση βολής κι εκείνος δε λάθεψε, γράφοντας το τρομερό 4-0 για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ. Προφανώς πλέον η κόντρα με τη Σπάρτα είχε ενδιαφέρον μονάχα για το εύρος του σκορ και για την ελευθερία με την οποία αγωνίζονταν οι «κόκκινοι», οι οποίοι όμως είδαν τον Μπιρμάντσεβιτς στο 42' να μειώνει σε 4-1 από βαθιά μπαλιά προς την εστία του Κέλεχερ και ωραίο τελείωμα της φάσης.

Όπως το έκανε και στο πρώτο ημίχρονο μπαίνοντας με φόρα στον αγωνιστικό χώρο, έτσι και με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι θριαμβευτές του φετινού Λιγκ Καπ βρήκαν γκολ. Στο 48' ο Σαλάχ κάνοντας χατ-τρικ στις ασίστ βρήκε τον Σόμποσλαϊ, το σουτ του οποίου ευνοήθηκε από μικρή κόντρα και κατέληξε στα δίχτυα για το 5-1. Το πάρτι συνεχίστηκε και στο 55' ο Κόντι Χάκπο σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά. Από κόρνερ του Τσιμίκα και απομάκρυνση της άμυνας, ο Έλιοτ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Ολλανδός βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με έξυπνη επαφή με το τακούνι βοήθησε να καταλήξει αυτή στα δίχτυα για το 6-1.

Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ μπήκε με αλλαγή στο 66', πέρασε και ο Μουσιαλόφσκι αντί του Κλαρκ στο 73' και οι «κόκκινοι» απλά περίμεναν την άμμο στην κλεψύδρα ν' αδειάσει για να τελειώσει το ματς και να βρεθούν στην κλήρωση για τα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Κώστας Ζάλιαρης