Στην Αγγλία είναι... αλλιώς: Η Γουέστ Χαμ «διέλυσε» τη Φράιμπουργκ και είναι στους «8» του Europa League! (vids)

Σπουδαίο βράδυ της Γουέστ Χαμ, ακόμη μία απόδειξη πως στην Αγγλία, τα πράγματα είναι… αλλιώς. Ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου αγώνα με την Φράιμπουργκ, κυριάρχησε στο Λονδίνο, επικράτησε με 5-0 και βρίσκεται στους «8» του Europa League. Έπαιξε… σκάκι και έκανε «ρουά ματ» ο Ντέιβιντ Μόγιες, κορυφαίος ξανά ο «διεθνής» με την εθνική Αγγλίας, Τζάροντ Μπόουεν!



Στην Αγγλία είναι... αλλιώς: Η Γουέστ Χαμ «διέλυσε» τη Φράιμπουργκ και είναι στους «8» του Europa League! (vids)

Μία πολύ μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ, η οποία ανέτρεψε το 1-0 της Γερμανίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και επιβλήθηκε με 5-0, με εξαιρετική εμφάνιση.

Μπήκε εξαρχής αποφασισμένη και είχε στο μυαλό της να αποδείξει πως στην Αγγλία, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Λούκας Πακετά άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό, από κόρνερ και κεφαλιά – πάσα του Σούτσεκ, ενώ 23 λεπτά αργότερα, ήρθε η στιγμή να «μιλήσει» ο Μπόουεν.

Δεν έχασε την ευκαιρία του, μετουσίωσε σε γκολ την 5η τελική της ομάδας του στο παιχνίδι και το 2-0 ήταν γεγονός, με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής. Αντικατόπτριζε μάλιστα, πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς τα «σφυριά» ήταν εξαιρετικά και ο πρώτος τους σκόρερ έφτασε τα 18 γκολ σε 36 παιχνίδια!

Δεν απειλήθηκαν στο ελάχιστον, με τον Ντίνο Μαυροπάνο ως βασικό, έχοντας ολοκληρώσει το ημίχρονο με προβάδισμα, πέντε κόρνερ, ισάριθμες προσπάθειες και 100% ποσοστό επιτυχίας, καθώς δύο κατέληξαν στην εστία και τα… δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, φάνταζε δεδομένο πως ο Ντέιβιντ Μόγιες είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να μπει στη διαδικασία να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση. Και αυτό ακριβώς έκανε. Γύρισε την ομάδα του μερικά μέτρα πιο πίσω, έπαιξε με το μυαλό των Γερμανών και απλώς κεφαλαιοποίησε με ένα ακόμη γκολ την πρόκριση της ομάδας του.

Σκόρερ σε αυτή την περίπτωση ο Κρέσγουελ, στο 52’, με τον Κούντους να κάνει το 4-0 στο 78', με το ωραιότερο γκολ της βραδιάς.

Και κάπως έτσι, με τον Κούντους να κάνει και το 5-0, η Γουέστ Χαμ αποτελεί την τέταρτη, αγγλική ομάδα που θα παίξει και τον Απρίλιο στην Ευρώπη, μετά τη Μάντσεστερ Σίτι, την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος