Τριάρα η Τσέλσι με... «ομορφιές» από Πάλμερ και Μούντρικ (vids)

Από τις σπάνιες φετινές βραδιές που το «Στάμφορντ Μπριτζ» είχε χαρά. Η Τσέλσι έφτασε σε σημείο να κάνει τον κόσμο της να διασκεδάζει μέχρι και τις μεταβιβάσεις μεταξύ των παικτών, φτάνοντας στο τελικό 3-2 επί της Νιούκαστλ. Φοβερός ο Πάλμερ με συμμετοχή σε 19 γκολ στο πρωτάθλημα, βρήκε δίχτυα με υπέροχο σόλο ο Μούντρικ, εντυπωσιακό γκολ ο Μέρφι στο 90'. 



Τριάρα η Τσέλσι με... «ομορφιές» από Πάλμερ και Μούντρικ (vids)

Ο Ποτσετίνο ζήτησε θετική ενέργεια από τον κόσμο και δυναμικό ξεκίνημα από τους ποδοσφαιριστές του και τα είχε και τα δύο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ. Η Τσέλσι έφτασε στο 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο εξαιρετικός Πάλμερ δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση και με την μπάλα να κατεύθυνεται εκτός εστίας, ο Τζάκσον έκανε την επαφή με την οποία νίκησε τον Ντουμπράβκα για το 1-0. Ο Πάλμερ πιστώθηκε ασίστ και αυτή ήταν η 8η φετινή του, φτάνοντας να έχει συμμετοχή σε 18 τέρματα για τους «μπλε», αφού έχει σκοράρει και 10 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ!

Οι «καρακάξες» άργησαν πολύ να μπουν στο κλίμα του ματς, έχασαν και τον Άντονι Γκόρντον με πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο, από το ημίωρο και μετά ο Έντι Χάου σίγουρα ήταν αρκετά πιο ικανοποιημένος απ' όσα έβλεπε από τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Στο 43ο λεπτό ο Ίσακ με υπέροχο σουτ, αφού είχε χώρο και χρόνο βλέποντας τον Ντισασί να κάνει πίσω βήματα και να μην τον πιέζει, έγραψε το 1-1. Ο Τζάκσον «χτύπησε» και πάλι από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας πριν την ανάπαυλα, σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Η Τσέλσι μπήκε μουδιασμένη στο γήπεδο για το δεύτερο μέρος, η Νιούκαστλ επέλεξε να παίξει με τον τρόπο που το έκανε μετά το 30', να βγάλει δύναμη στο χορτάρι, αλλά οι Λονδρέζοι θα προηγούνταν ξανά στο σκορ. Στο 57' ο ασταμάτητος Πάλμερ με αριστερό σουτ στην αριστερή γωνία του Ντουμπράβκα έκανε το 2-1 για τους «μπλε». Το ματς θα μπορούσε να έχει τελειώσει αν ένα λεπτό αργότερα ο Στέρλινγκ αντί να ταλαιπωρήσει τον πορτιέρε της Νιούκαστλ πλάσαρε ή έδινε στον Πάλμερ, με αποτέλεσμα το αργοπορημένο σουτ που επιχείρησε να να σταματήσει μπροστά από την τελική γραμμή από τον Μπερν.

Ο τελευταίος προστέθηκε στη λίστα των τραυματιών για τις «καρακάξες» και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 69'. Ο Λιβραμέντο συνέχισε να ξεχωρίζει για τους φιλοξενούμενους στην πρωτεύουσα μεταφέροντας την μπάλα μπροστά, αλλά η Τσέλσι θα έγραφε και το 3-1 με τον Μικάιλο Μούντρικ! Ο Ουκρανός είχε περάσει στο ματς για το τελευταίο 20λεπτο και με τη Νιούκαστλ ψηλά, πήρε την μπάλα από τα πόδια του Γκάλαχερ, πέρασε τον Σερ, πέρασε και τον Ντουμπράβκα και πλάσαρε στα δίχτυα στο 76'! Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με υπέροχο δεξί σουτ του Μέρφι που νίκησε τον Πέτροβιτς στο 90' για να μειώσει απλά σε 3-2 σε χρονικό σημείο που η Νιούκαστλ ασκούσε πίεση.  

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης