Η κατοχή, η έξοδος του Ντε Μπρόινε και ο καθοριστικός Κόβασιτς

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε σημαντικότατο λόγο για να βγάλει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε από το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, όσο κι αν αυτό δεν άρεσε στον Βέλγο. Ο Καταλανός κόουτς επιβεβαιώθηκε από τα στατιστικά του ματς στο «Άνφιλντ» και εξήρε τον Κόβασιτς για όσα πρόλαβε να κάνει εκείνος στο τελευταίο 20λεπτο.  



Η κατοχή, η έξοδος του Ντε Μπρόινε και ο καθοριστικός Κόβασιτς

Η Σίτι έφυγε από το «Άνφιλντ» με τον βαθμό (1-1) που την αφήνει στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, στην τελευταία – τουλάχιστον σε επίπεδο Πρέμιερ – μονομαχία των Κλοπ και Πεπ.

Ο τελευταίος, στο 70ο λεπτό αποφάσισε να βγάλει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε από το παιχνίδι και να τοποθετήσει τον Ματέο Κόβασιτς στη θέση του, προκειμένου να κρατήσει λίγο παραπάνω την μπάλα.

«Ήθελα να ελέγξουμε λίγο καλύτερα το ματς και ο Ματέο ήταν εξαιρετικός» είπε ο Γκουαρδιόλα μετά το παιχνίδι, προκαλώντας τον Ντε Μπρόινε να «μου δείξει αν έκανα λάθος στο επόμενο ματς, αλλά μου αρέσει που αντέδρασε και δεν ήθελε να βγει».

Τα στατιστικά του παιχνιδιού στο φινάλε, δικαίωσαν απόλυτα τον κόουτς των τρεμπλούχων για όσα είχε δει να συμβαίνουν στο δεύτερο 45λεπτο και για την ανάγκη που είχε η Σίτι γι’ αλλαγές. Για πρώτη φορά φέτος οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ ολοκλήρωσαν παιχνίδι δίχως να έχουν υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, αφού έκλεισαν με το 47%!

Κώστας Ζάλιαρης