Ο Κλοπ γεμίζει με στιγμές προτού αποχωρήσει απ’ το Άνφιλντ (vid)

Ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, χιλιάδες σκέψεις, αλλά και μεγάλη απόλαυση της στιγμής. Ο Γιούργκεν Κλοπ φροντίζει ν’ αποτυπώσει στην ψυχή του όσα βιώνει πια σε αυτό το τελευταίο διάστημα της παρουσίας του στη Λίβερπουλ και το έκανε και στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, το απόγευμα της Κυριακής.  



Ο Κλοπ γεμίζει με στιγμές προτού αποχωρήσει απ’ το Άνφιλντ (vid)

Ο Γερμανός στήριζε με τρομερό τρόπο τους ποδοσφαιριστές του. Χειροκροτούσε συνεχώς, έκανε κινήσεις για να μεταφέρει ώθηση στους παίκτες. Επικροτούσε τις προσπάθειές του και ζητούσε να μη σταματήσει κανείς στην αναζήτηση της ανατροπής απέναντι στους «πολίτες».

Τη στιγμή που ο Μακ Άλιστερ σκόραρε από την άσπρη βούλα για το 1-1 και πήρε την μπάλα για να τρέξει προς τη σέντρα και να μη χαθεί χρόνος για την ορμή της Λίβερπουλ που ήθελε τη νίκη, ο Κλοπ έστρεψε το βλέμμα του στην κερκίδα. Απολάμβανε τους πανηγυρισμούς του κόσμου, τις ιαχές, τις εκφράσεις στα πρόσωπά τους, την ευτυχία, τη «δίψα» για το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Και το χαμόγελό του, τα έλεγε όλα. Ζούσε τη στιγμή. Το παρόν. Ήθελε να κάνει κτήμα του όλη αυτή την κατάσταση. Για να την κρατήσει ως μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης