Η Μπράιτον έκανε τη Νότιγχαμ να «μπλέξει», ο Ινγκς δεν επέτρεψε στην Μπέρνλι να… ελπίζει! (vids)

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ήθελε να δει την Μπράιτον να αντιδρά, οι «γλάροι» τα κατάφεραν και η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει μπλέξει για τα καλά. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τη Γουέστ Χαμ και δεν κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά, μακριά από το «Τερφ Μουρ», στο 2024!



Η Μπράιτον έκανε τη Νότιγχαμ να «μπλέξει», ο Ινγκς δεν επέτρεψε στην Μπέρνλι να… ελπίζει! (vids)

Επέστρεψε στις νίκες η Μπράιτον, μετά από τρεις σερί ήττες, δίχως καν να έχει σκοράρει, έμεινε χαμηλά η Νότιγχαμ Φόρεστ που κινδυνεύει. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι βρέθηκε μία «ανάσα» από την πρώτη της νίκη εκτός έδρας στο τρέχον ημερολογιακό έτος, αλλά δεν της το επέτρεψε ο Ινγκς!

Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0

Έπρεπε να κερδίσει η Μπράιτον τη Νότιγχαμ Φόρεστ και να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα. Ήταν ζητούμενο για τους «γλάρους» να τα καταφέρουν, καθώς προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, δίχως μάλιστα να έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Υποδέχονταν την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, η οποία επίσης είχε ανάγκη τους βαθμούς. Αλλά η Μπράιτον δεν άφησε περιθώρια και παρότι δεν ήταν απαραίτητα ανώτερη από την αντίπαλό της, έφτασε στο ζητούμενο και στο τρίποντο.

Πήρε το προβάδισμα στο καλό της διάστημα και αυτό ήταν σημαντικό. Έκανε το 1-0 στο 28ο λεπτό, με τον Γκρος να εκτελεί το φάουλ και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων με αυτογκόλ.

Από εκεί και πέρα, οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές και είχαν τις στιγμές τους. Απείλησαν δις με τον Οριγκί, στο φινάλε του πρώτου μέρους και με την έναρξη της επανάληψης, είχαν μία καλή στιγμή με τον Γουντ στο 70’, αλλά ο Βερτμπρούγκεν ήταν σταθερός.

Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, η Νότιγχαμ είχε παράπονα για μία κίτρινη κάρτα στον Μόντερ, ζητώντας την αποβολή. Αυτή δεν δόθηκε μέσω του VAR, οι «γλάροι» διατήρησαν το «μηδέν» και ανέβηκαν ξανά στην 8η θέση της βαθμολογίας, όντες στους 42 βαθμούς.

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 2-2

Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι βρέθηκε κοντά στο να πανηγυρίσει μία τεράστια εκτός έδρας νίκη, την πρώτη της εντός του 2024, κόντρα στη Γουέστ Χαμ, αλλά ο Ντάνι Ινγκς δεν της το επέτρεψε.

Μετέβη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και ήταν εξαιρετική για ένα ημίχρονο, εκμεταλλευόμενη πλήρως την υπεροχή της. Ο Φοφανά άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό της συνάντησης, με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ντίνος Μαυροπάνος στάθηκε άτυχος.

Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, και κάπως έτσι, το 2-0 αποδείχθηκε δύσκολο για να ανατραπεί, από το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Πακετά μείωσε στο 46’ του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων περιορίστηκε για 45 λεπτά.

Ο Μπόουεν είχε μεγάλη ευκαιρία στο 65’, αλλά ο Ινγκς ήταν αποφασισμένος να ανατρέψει τα δεδομένα. Είδε το γκολ του να ακυρώνεται στο 86’, ισοφάρισε στο 91’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, έχοντας και δοκάρι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού!

Δημήτρης Μανάκος