Η Τότεναμ διέλυσε τη Βίλα σε ένα ημίχρονο και συνεχίζει το «φλερτ» με την τετράδα!

Με τέσσερα τέρματα από διαφορετικούς σκόρερ στο δεύτερο μέρος και γράφοντας ιστορία με τα γκολ που έχει σημειώσει στις 27 αγωνιστικές που έχει παίξει μέχρι στιγμής, η Τότεναμ έφτασε στο εμφατικό 4-0 επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Πρόσω ολοταχώς για την τετράδα τα «σπιρούνια», έχοντας απόσταση δυο βαθμών κι ένα ματς λιγότερο από τους «χωριάτες»!



Η Τότεναμ διέλυσε τη Βίλα σε ένα ημίχρονο και συνεχίζει το «φλερτ» με την τετράδα!

Η Τότεναμ ήξερε πως η επίσκεψη στο «Βίλα Παρκ» ή θα διατηρούσε ακέραιεςι τις ελπίδες της για τετράδα ή θα μπορούσε να δει την Άστον Βίλα να ξεφεύγει περισσότερο. Κι αυτό το δεύτερο ήταν το απευκταίοο σενάριο. Και μετά από τα πρώτα 45 λεπτά που ναι μεν είχαν πολύ καλό ρυθμό, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο σε ευκαιρίες, τα «σπιρούνια» κατάφεραν ταχύτατα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου να βάλουν τις βάσεις για τη σημαντική νίκη.

Μέσα σε ένα 3λεπτο οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Ποστέκογλου βρήκαν δις το δρόμο για τα δίχτυα και έφτασαν πλέον στα 39 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος με γκολ! Μάλιστα, το σκοράρισμα στις φετινές 27 σερί αγωνιστικές επί Ποστέκογλου, ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του συλλόγου από την έναρξη μιας αγωνιστικής περιόδου στην κορυφαία κατηγορία, μετά τη σεζόν 1950-1951, όταν οι Λονδρέζοι κατέκτησαν τον τίτλο!

Στο 50', λοιπόν, ο Μάντισον ανάμεσα από τους αμυντικούς της Βίλα πετάχτηκε πρώτος στο γέμισμα του Σαρ για το 1-0, ενώ, στο 53', ο Κουλουσέφσκι έκλεψε έξυπνα, ο Σον έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τζόνσον κι εκείνος με πλασέ έγραψε το 2-0. Όλα είχαν γίνει πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους που θα είχαν και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 65'. Ανεξήγητα ο ΜακΓκιν απλά πήρε φόρα και πήγε πάνω στον Ουντόντζι χτυπώντας τον στα πόδια, με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα και να φύγει για τ' αποδυτήρια.

Η ομάδα του Ποστέκογλου είχε να κρατήσει clean sheet από τις 15/12 στο πρωτάθλημα και από τις 05/01 σε όλες τις διοργανώσεις, καταφέρνοντας να φύγει από το «Βίλα Παρκ» και με μηδέν παθητικό, πέρα από την διεύρυνση του σκορ στην οποία έφτασε στις καθυστερήσεις. Στο 91' ο Χέουνγκ - Μιν Σον πήρε το γύρισμα του Κουλουσέφσκι από δεξιά και με υπέροχο σουτ έγραψε το 3-0, ενώ, ο Νοτιοκορεάτης στο 95' γύρισε από αριστερά στον Βέρνερ κι ο Γερμανός με το δεξί διαμόρφωσε το τελικό 4-0. 

Κώστας Ζάλιαρης