«Ένα Ολντ Τράφορντ… 90.000 θέσεων»: Θέλει να το κάνει ο Ράτκλιφ, γήπεδο – όνειρο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, στοχεύει να χτίσει ένα νέο γήπεδο για τον σύλλογο, γκρεμίζοντας το «Ολντ Τράφορντ»! Ένα υπερσύγχρονο στάδιο, 90.000 θεατών, που θα «γιγαντώσει» τον σύλλογο και θα γίνει πόλος έλξης για αναρίθμητους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» ανά τον κόσμο!



«Ένα Ολντ Τράφορντ… 90.000 θέσεων»: Θέλει να το κάνει ο Ράτκλιφ, γήπεδο – όνειρο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ραγδαίες αλλαγές όσον αφορά τη Γιουνάιτεντ, φαίνεται πως ετοιμάζει ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε συμφωνία 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 25% του συλλόγου, στον οποίο θα επενδύσει επίσης 300 εκατομμύρια δολάρια σε υποδομές.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος μεγάλωσε ως οπαδός των «κόκκινων διαβόλων» και θέλει να δει την αγαπημένη του ομάδα να ανακτά την παλιά της αίγλη, φέρεται να θέλει ένα νέο και υπερσύγχρονο γήπεδο για τη Μάντστεστερ, γκρεμίζοντας το ιστορικό «Ολντ Τράφορντ»!

Μάλιστα, φαίνεται πως τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του συλλόγου συμφωνούν με τον Ράτκλιφ όσον αφορά τα πλάνα του, επομένως είναι πλέον πολύ πιθανό το τέλος εποχής όσον αφορά το «Θέατρο των Ονείρων». Θυμίζουμε πως η Γιουνάιτεντ αγωνίζεται στο «Όλντ Τράφορντ», το οποίο έχει χωρητικότητα 74.310, από το 1910.

Στόχος είναι να κατασκευασθεί ένα Old Trafford με 90.000 θέσεις (σήμερα έχει 75.000) με επέκταση που θα ήταν δυνατή με την εκμετάλλευση της γης, που έχει ήδη αγοράσει ο σύλλογος, πίσω από το Stretford End.

Το σχέδιο που περιλαμβάνει την ανάπλαση της γύρω περιοχής, ωστόσο, είναι θέμα του Συμβουλίου του Trafford που είναι γνωστό ως Trafford Wharfside Development Framework. «Το να έχουμε ένα Βόρειο… Γουέμπλεϊ θα ήταν υπέροχο», είπε η Λιζ Πατέλ, σύμβουλος των Εργατικών για το Τράφορντ. Αυτή είναι μια μεγάλη φιλοδοξία από την πλευρά του Τζιμ Ράτκλιφ και τα σχέδια του συμβουλίου ταιριάζουν με αυτό όσον αφορά το πλαίσιο και το μέλλον της περιοχής.