Άρτσι Γκρέι: Το όνομα που συνδέει το «πριν» και το «τώρα» της Λιντς, στις πλάτες ενός 17χρονου! (vids)

Το England365 εκμεταλλεύεται τη λάμψη του Άρτσι Γκρέι με τη φανέλα της Λιντς και σας δίνει στο... πιάτο το οικογενειακό δέντρο του 17χρονου χαφ, που χορεύει στους ρυθμούς του Έλαντ Ρόουν.



Άρτσι Γκρέι: Το όνομα που συνδέει το «πριν» και το «τώρα» της Λιντς, στις πλάτες ενός 17χρονου! (vids)

«Το παιδικό μου όνειρο ήταν να κερδίσω το Champions League με τη Λιντς». Σίγουρα τα ερωτηματικά για κάποιον που δεν γνωρίζει το πρόσωπο πίσω από τη συγκεκριμένη φράση, είναι ποικίλα. Λογικό από τη μία γιατί οι περισσότεροι αναφέρουν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλες πολλές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρο.

Όμως τα πράγματα δεν είναι το ίδιο για τον Άρτσι Γκρέι. Ένα αγόρι που δεν μεγάλωσε απλώς με την αύρα της Λιντς αλλά και σε μία οικογένεια που το κάθε μέλος της έχει αποτυπωθεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου και όχι μόνο.

Η οικογένεια Γκρέι έχει αφήσει το στίγμα της σε αρκετά μέρη της ιστορίας για το αγγλικό κλαμπ και όλα δείχνουν πως ήρθε η σειρά του 17χρονου Άρτσι να κάνει το ίδιο, έχοντας τρεις ανθρώπους ως δάσκαλους από πάνω του.

Ο πατέρας του (Άντι), ο παππούς του (Φρανκ) και ο θείος του (Έντι) είναι τρεις άνθρωποι που τίμησαν όσο λίγοι τα χρώματα του κλαμπ και το England365 σας εξηγεί γιατί ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει όλο το ταλέντο για να βαδίσει στα βήματα τους.


 

Πριν καν φορέσει τη φανέλα της Λιντς, είχε να διαχειριστεί το... βάρος του ονόματος

Γεννημένος τον Μάρτιο του 2006, ο μικρός Άρτσι ζούσε έντονα την ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου στο σπίτι λόγω του πατέρα του. Ο Άντι Γκρέι ήταν στην Μπάρνσλεϊ εκείνη τη σεζόν όταν πήρε μεταγραφή από τη Σάντερλαντ αντί ενός εκατ. ευρώ. Παρότι εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα στη Λιντς και έκλεισε την καριέρα του εκεί, ο πατέρας του Άρτσι δεν ήταν ο μόνος άνθρωπος που τον δίδαξε για τις αξίες της ομάδας.

Ο θείος του, ο Έντι Γκρέι έγραψε ιστορία με τη φανέλα του κλαμπ καθώς έπαιξε εκεί από το 1965 έως και το 1984, όταν και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του πορεία, τιμώντας τα χρώματα της Λιντς με πάνω από 400 συμμετοχές. Ο μικρότερος αδερφός του και παππούς του Άρτσι υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής στο Έλαντ Ρόουντ.

 

Όπως και οι δύο παραπάνω, έτσι και εκείνος ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιντς το 1971 και έμεινε για 7 χρόνια πριν μετακομίσει στη Νότιγχαμ και 2 χρόνια μετά επέστρεψε στο Έλαντ Ρόουντ για να μείνει μέχρι και το 1985.

Όπως είναι λογικό, το ιστορικό της οικογένειας είχε προσθέσει ήδη ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες του νεαρού Άρτσι, καθώς το Γκρέι είχε συνδυαστεί σε μεγάλο βαθμό με τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες του συλλόγου και πάνω από 800 εμφανίσεις συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.


Το παιδί του... Μπιέλσα που «ωρίμασε» με τον Φάρκε και οδηγεί τη Λιντς πίσω στη Premier League

Έχοντας δείξει το εντυπωσιακό ταλέντο του στα μικρά κλιμάκια της Λιντς, ο πρώτος που είδε τον Γκρέι και εντυπωσιάστηκε ήταν ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο οποίος λίγο αφότου ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκλεισε τα 16 χρόνια ζωής, μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή με την πρώτη ομάδα (κόντρα στην Άρσεναλ).

«Ο Μπιέλσα ήθελε να προπονούμαι πιθανώς κάθε μέρα», είχε αναφέρει. Ο νεαρός χάφ έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και έπαιρνε χρόνο συμμετοχής με τη δεύτερη στο αντίστοιχα πρωτάθλημα. Ο υποβιβασμός της Λιντς λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο, καθώς ο έλευση του Ντάνιελ Φάρκε και η εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά, του χάρισε μία θέση στα πλάνα του με στόχο την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Από την πρώτη στιγμή, ο Βρετανός ποδοσφαιριστής άρπαξε την ευκαιρία και ήδη μετράει 39 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ ως απολογισμό, αποτελώντας ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Άξιο αναφοράς πως έχει χάσει μόλις δύο από τα συνολικά 36 ματς που έχει παίξει στο πρωτάθλημα έως τώρα το κλαμπ (!).

Τα στατιστικά του είναι εντυπωσιακά. Η προσφορά του τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι είναι σπάνια για ένα παιδί της ηλικίας του, καθώς δεν έχει κλείσει καν τα 18.


Τα εκατομμύρια της Premier League και το (μη) «ελαφρυντικό» του ονόματος

Φυσικά, κάποιος θα πει πως ο Άρτσι είχε πίσω του ένα όνομα το οποίο είναι αγαπητό σε κάθε άκρη του «Έλαντ Ρόουντ» και αυτό θα του δώσει μία πίστωση χρόνου. Έως ένα σημείο ίσως ισχύει αλλά ο 17χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει επαναπαυθεί σε αυτό, για αυτό και σε τόσο νεαρή ηλικία δεν έχει μπει απλώς στην πρώτη ομάδα αλλά έχει βαλθεί να την οδηγήσει στα μεγάλα σαλόνια.

«Μου αρέσει να βλέπω το γκολ του Έντι εναντίον της Μπέρνλι όταν πέρασε από τέσσερις παίκτες και σκόραρε. Το να βλέπεις αυτά που πέτυχαν είναι έμπνευση και σε κάνει να θέλεις να πας καλύτερα. Ως οικογένεια είμαστε πολύ κοντά» είχε παραδεχθεί σε μία συνέντευξη του.

Βέβαια το ταλέντο του επαληθεύεται από το πόσοι scouters έχουν βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου για τον δουν. Ουκ ολίγα δημοσιεύματα έχουν αναφέρει πως ο παίκτης κοστολογείται έως και 40 εκατ. ευρώ (!) και ήδη κλαμπ όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Άστον Βίλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχουν στήσει... καρτέρι για τον νεαρό μέσο.

Εκείνος όμως δεν δείχνει διατεθειμένος (τουλάχιστον ακόμα) να φύγει από τη Λιντς. Είναι εκεί από έξι ετών αλλά στην πραγματικότητα από τότε που γεννήθηκε, είχε το συγκεκριμένο κλαμπ παντού στο περιβάλλον του. Οπότε, ίσως η νέα εποχή του συλλόγου να έχει το δικό του πρόσωπο.