Η τρίτη ήταν... φαρμακερή και τρομερά άδικη για τη Γουέστ Χαμ

Επέστρεψε σε... γνώριμα λημέρια, αλλά αυτή τη φορά η Γουέστ Χαμ δεν πήρε αυτό που ήθελε. Και θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η διαιτητική ομάδα δεν της έδωσε την ευκαιρία ν' αποφύγει το κακό αποτέλεσμα. Μετά τις δύο νίκες επί της Φράιμπουργκ στους ομίλους του Europa League, τα «σφυριά» ηττήθηκαν 1-0 εκτός έδρας από τη γερμανική ομάδα, στην τρίτη συνάντησή τους, αυτή τη φορά για την πρώτη αγωνιστική των «16» του θεσμού. Δοκάρι ο Μαυροπάνος στο 54', από το πουθενά το γκολ που δέχθηκαν οι Λονδρέζοι, τρομερά παράπονα για χέρι του Βάισχοτ στο 90΄+ 6'.   



Η τρίτη ήταν... φαρμακερή και τρομερά άδικη για τη Γουέστ Χαμ

Από μια τελική στην εστία για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, τίποτα ιδιαίτερο, πολύ προσεκτικές αμφότερες στον αγωνιστικό χώρο και ευκαιρίες για γκολ... με το σταγονόμετρο. Οι Μπόουεν και Χόλερ ήταν εκείνοι που απείλησαν τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων, αλλά ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που η πρώτη σκέψη όλων ήταν πως μόνο καλύτερα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα στο δεύτερο μέρος.

Η Γουέστ Χαμ το επιβεβαίωσε αυτό και στο 54ο λεπτό από γέμισμα του Γουόρντ – Πρόους, ο Μαυροπάνος νίκησε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο δημιουργός αυτής της φάσης, έχει φτάσει πλέον να ετοιμάσει 22 ευκαιρίες για γκολ, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Και ο Κούντους ήταν από τους πιο δραστήριους για τους Λονδρέζους, ενώ στο 65' ο Μπόουεν ανάγκασε τον Ατουμπόλου σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Τελικά στο 81ο λεπτό η Φράιμπουργκ θα ήταν εκείνη που θα έβρισκε δίχτυα και μάλιστα από το πουθενά, κάνοντας τον Μόγιες ν' απορεί για τον τρόπο που χάθηκε αυτό το παιχνίδι. Ένα λάθος με πούλημα της μπάλας από τον Άλβαρες, ένα σουτ του Σάλαϊ και μια παρέμβαση του Γκρέγκοριτς, χάρισαν στη γερμανική ομάδα τη νίκη και το μικρό αβαντάζ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις, ο ρέφερι και ο VAR χρειάστηκαν περίπου 4 λεπτά για να πάρουν απόφαση για φάση στην οποία ο Βάισχοτ έκανε χέρι στην περιοχή των νικητών, αλλά η Γουέστ Χαμ παρά και το Onfield reiew, δεν πήρε το πέναλτι. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης