«Πεπ, την είδες;» - Η Λίβερπουλ έκανε… ζέσταμα στην Πράγα και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής! (vids)

«Ζέσταμα» της Λίβερπουλ στην έδρα της Σπάρτα Πράγας, πέντε γκολ εκτός έδρας, πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ! Πολυτιμότερος όλων ο Ντάργουιν Νούνιες, ο Ουρουγουανός σημείωσε και το… 1000ό τέρμα των «κόκκινων», υπό τις οδηγίες του Γερμανού. Δεν μέτρησε το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ που επέστρεψε, εντυπωσιακό το 5-1, πλέον όλοι αναμένουν το ντέρμπι της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Σίτι!



«Πεπ, την είδες;» - Η Λίβερπουλ έκανε… ζέσταμα στην Πράγα και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής! (vids)

Μπορεί η Λίβερπουλ να ήταν το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση με τη Σπάρτα Πράγας, στο πρώτο εκ των δύο παιχνιδιών στους «16» του Europa League, όμως αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «κόκκινοι» παρατάχθηκαν με βασικούς, ήταν σοβαροί από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος, επικράτησαν με 5-1 και επί της ουσίας, τελείωσαν κάθε συζήτηση που αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ένας εκ των κορυφαίων του γηπέδου, ο Αλέξις ΜακΆλιστερ, ήταν αυτός που έκανε το 1-0, στο 7ο λεπτό. Μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι και σκόραρε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

 

 

Ακολούθησε ένα απίθανο τέρμα από τον Ντάργουιν Νούνιες στο 25’. Πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και ολοκλήρωσε με απίθανο πλασέ την φάση, σηματοδοτώντας το 1000ο γκολ της Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ.

 

 

Οι «κόκκινοι» κυριαρχούσαν στον απόλυτο βαθμό και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κεφαλαιοποίησαν το προβάδισμά τους. Ασίστ του ΜακΆλιστερ και νέο, υπέροχο τελείωμα του Νούνιες, που έφτασε τα 16 φετινά γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις.

 

 

Η Σπάρτα Πράγας επιχείρησε να αντιδράσει με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Μπράντλεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, 60 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, και οι γηπεδούχοι βρήκαν μομέντουμ. Λίγο έλειψε να μειώσουν εκ νέου, αλλά ο Κέλεχερ αντέδρασε εξαιρετικά, για να έρθει ο Λουίς Ντίας και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

 

 

Έκανε το 4-1 ο Κολομβιανός, βρήκε δίχτυα για 3η φορά στην Ευρώπη φέτος σε πέντε παιχνίδια και το τέλος είχε πλέον… παρέλθει. Είχε και άλλες σημαντικές στιγμές η Λίβερπουλ, το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο μέχρι το 94', από την στιγμή που ακυρώθηκε το γκολ του Σαλάχ στο 84', ο Σόμποσλαϊ διαμόρφωσε το τελικό αποτέελσμα, και πλέον, όλοι αναμένουν το μεγάλο ματς της Κυριακής, στο «Άνφιλντ», με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι!

 

 

Δημήτρης Μανάκος