Στο «Βίλα Παρκ»... όλα ή τίποτα!

Αυτό το ματς δεν θα το θυμάται κανείς σε μερικές ώρες. Η Άστον Βίλα έφυγε αλώβητη από το Άμστερνταμ και το 0-0 με τον Άγιαξ στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα για τους «16» του Europa Conference League καλεί τους «χωριάτες», αν κι εφόσον θέλουν να συνεχίσουν στο θεσμό, να τα παίξουν πλέον όλα για όλα στη ρεβάνς του Μπέρμιγχαμ. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες. 



Στο «Βίλα Παρκ»... όλα ή τίποτα!

Ο Αίαντας του Χέντερσον και του Μπρόμπεϊ απέτυχε να δημιουργήσει κινδύνους στα μετόπισθεν της Βίλα. 

Η ομάδα του Έμερι από την πλευρά της δεν κατάφερε να κάνει τίποτα αξιόλογο επιθετικά. 

Σχεδόν δεν χρειαζόταν καν να σκεφτεί ο ρέφερι τις καθυστερήσεις που θα κρατούσε, αφού δεν συνέβαινε τίποτα - πέρα από τις αλλαγές - να δικαιολογήσει περισσότερο χρόνο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.  

Για το αγγλικό κλαμπ υπήρξαν δυο άσχημες εξελίξεις. Η πρώτη, χρονικά, ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Νικολό Τζανιόλο στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα να μην έχει συμμετοχή στο δεύτερο παιχνίδι. 

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Κονσά. Στο 83' αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Άκπομ κι αποβλήθηκε, ωστόσο, η αριθμητική ανισορροπία δεν κράτησε πολύ.

Οι Ολλανδοί έμειναν επίσης με δέκα παίκτες στο 86', με τον Τριστάν ν' αποχωρεί κι εκείνος με δυο κίτρινες.

Το 0-0 κάνει πλέον το «Βίλα Παρκ» τόπο... πρόκρισης για τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ, αν κι εφόσον αποφασίσει να συνεχίσει να κρατά και αυτό το «καρπούζι» στη μασχάλη με το στόχο για την 4άδα της Πρέμιερ Λιγκ. 

Κώστας Ζάλιαρης