Όταν ο Ντε Τζέρμπι «διέλυσε» τη Ρόμα: Ο Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού, ο Κυριακόπουλος και το… 3-0 ημίχρονο! (vid)

Εννιά παιχνίδια, μόλις μία νίκη και αυτή με έντονο, ελληνικό χρώμα. Η μοναδική φορά που ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι επικράτησε της Ρόμα, ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Φελίπε Τζούρισιτς και ο Γιώργος Κυριακόπουλος, δεδομένα θα την θυμούνται…



Όταν ο Ντε Τζέρμπι «διέλυσε» τη Ρόμα: Ο Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού, ο Κυριακόπουλος και το… 3-0 ημίχρονο! (vid)

Αν υπάρχει «ραντεβού με την ιστορία», τότε ένα τέτοιο δίνει σε μερικές ώρες η Μπράιτον στην Ιταλία, με τους «γλάρους» να προετοιμάζονται για το πρώτο νοκ – άουτ παιχνίδι στην ιστορία τους, εκτός του «Νησιού».

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι τίθεται αντιμέτωπη με τη Ρόμα, εκτός έδρας, και καλείται να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν ήταν η πρόκρισή της στη φάση των «16» του Europa League, ως πρωτοπόρος, από έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Ξεπέρασε τα εμπόδια του Άγιαξ, της Μαρσέιγ και της ΑΕΚ, δεν κέρδισε στα πρώτα δύο παιχνίδια και εν συνεχεία, έκανε το 4Χ4, περνώντας και από την Αθήνα, δίχως να δει την εστία της να παραβιάζεται.

Όπως έχετε αντιληφθεί, προϊστορία ανάμεσα στη Ρόμα και την Μπράιτον, δεν υφίσταται. Είναι όμως η 10η φορά που ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι θα συναντήσει τους «τζιαλορόσι», με τον απολογισμό του ως στιγμής να είναι αρνητικός. Τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες, με τη μοναδική του επικράτηση να λαμβάνει χώρα την 1η Φεβρουαρίου του 2020.

 

Αυτή μάλιστα έχει πολύ έντονο, ελληνικό χρώμα. Διότι ο τότε προπονητής της Σασουόλο κέρδιζε με 3-0 τη Ρόμα στο ημίχρονο, για να επικρατήσει τελικά με 4-2. Βασικός ήταν ο Φελίπε Τζούρισιτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατέγραψε και γκολ και ασίστ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπογκά, ύστερα από πάσα του Γιώργου Κυριακόπουλου.

Έκτοτε, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ακόμη δύο φορές, με δύο ισοπαλίες να κάνουν την εμφάνισή τους. Μία «λευκή» και ένα 2-2, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να έγκειται στις 3 Απριλίου του 2021. Μένει να δούμε αν ο Ιταλός μπορεί να διατηρήσει το αήττητο τριών αγώνων και να κερδίσει ξανά τους «Ρωμαίους», δίχως φυσικά αυτή τη φορά να είναι ο Πάουλο Φονσέκα στον πάγκο τους!

Δημήτρης Μανάκος