«Τσίμι», μήπως ήρθε η ώρα: Η ασίστ που ψάχνει με τη Λίβερπουλ για να… ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό! (vid)

Έχει πανηγυρίσει δύο τίτλους, στους οποίους είναι πρωταγωνιστής, έχει βρεθεί σε τελικό Champions League με τη Λίβερπουλ. Και όμως, δεν κατάφερε ποτέ να καταγράψει… αυτή την ασίστ, που θα του θύμιζε το 2018, τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα! Μήπως ήρθε η ώρα, Κώστα Τσιμίκα;



«Τσίμι», μήπως ήρθε η ώρα: Η ασίστ που ψάχνει με τη Λίβερπουλ για να… ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό! (vid)

Δεν ξεκινά βασικός με τη Λίβερπουλ ο Κώστας Τσιμίκας, αλλά έχει... χρυσή ευκαιρία. 

Ο Έλληνας διεθνής βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει επιστρέψει πλήρως, μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στο φινάλε του 2023. Πήρε ξανά χρόνο συμμετοχής, συνέβαλλε στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ για τους «κόκκινους», καταγράφοντας την ασίστ στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Αισίως, παρότι δεν ξεκινά στο αρχικό σχήμα, ο «Τσίμι» μπορεί να καταγράφει την 5η του συμμετοχή στο Europa League με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ. Ένα πράγμα όμως, δεν έχει καταφέρει να κάνει πράξη ποτέ. Ποιο είναι αυτό; Να μοιράσει… ασίστ, στην 2η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Αναζητά λοιπόν την πρώτη του τελική πάσα στον εν λόγω θεσμό, μετά από έξι χρόνια. Τα κατάφερε με τον Ολυμπιακό άλλωστε, προ εξαετίας. Είχε παίξει βασικός σε ένα ματς στην Ελλάδα, απέναντι στην Ντούντελαντζ και είχε «φτιάξει» το 2-0 των «ερυθρολεύκων» για τον Κώστα Φορτούνη.

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε. Ίσως ήρθε η ώρα, με τον Κώστα Τσιμίκα να ετοιμάζεται να «γράψει» την 83η του συμμετοχή με τη Λίβερπουλ, σε όλες τις διοργανώσεις!

 

Δημήτρης Μανάκος