Με τη γνωστή... ταρίφα στο Etihad, η Σίτι πέρασε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Καταφέρνοντας να γίνει το πρώτο κλαμπ στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 3+ τέρματα σε εννέα διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και η πρώτη αγγλική ομάδα με 10 σερί νίκες στη διοργάνωση, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στα προημιτελικά του θεσμού για φέτος, επικρατώντας 3-1 της Κοπεγχάγης και στη μεταξύ τους ρεβάνς στο Etihad. Ίδιο ήταν το σκορ και στο «Πάρκεν».  



Με τη γνωστή... ταρίφα στο Etihad, η Σίτι πέρασε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ (vids)

Τρία γκολ στο πρώτο παιχνίδι κι άλλα τρία από το πρώτο ημίχρονο στη ρεβάνς του Μάντσεστερ. Ο Γκουαρδιόλα έδειξε να σκέφτεται και το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ την Κυριακή, έκανε αλλαγές, αλλά οι Ρόδρι και Χάαλαντ βρέθηκαν κανονικά στο αρχικό σχήμα. Ο Ισπανός, βέβαια, στην ανάπαυλα έγινε αλλαγή, όχι όμως και ο Νορβηγός που είχε ήδη προλάβει να σκοράρει.

Μόλις στο 5ο λεπτό οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ απέναντι στη θαρραλέα Κοπεγχάγη με τον Άλβαρες να γεμίζει στην περιοχή και τον προωθημένο για εκτέλεση κόρνερ, Ακάντζι, να κάνει ωραίο τελείωμα για το 1-0. Ο δημιουργός του πρώτου τέρματος στο 9' με σουτ από πολύ πλάγια θέση από τα όρια της περιοχής είδε τον Γκραμπάρα να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του κι έτσι έγινε το 2-0. Μάλιστα, ο κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά των νοκ-άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ με ασίστ και γκολ στο πρώτο 10λεπτο αναμέτρησης!

Οι Δανοί με τον κόσμο τους να μη σταματά να τραγουδά και να κερδίζει αναγνώριση από τους Άγγλους οπαδούς, κατάφεραν με υπέροχο σουτ του Ελιονούσι στο 29' να μειώσουν σε 2-1 και ν' αποτρέψουν το clean sheet γι' ακόμα ένα παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δείξει και στη φάση των ομίλων πως δεν άφηναν κανένα παιχνίδι να τους ξεφύγει τελείως και ήταν αντιδραστικοί στον αγωνιστικό χώρο, όμως, λίγο πριν την ανάπαυλα οι τρεμπλούχοι βρήκαν κι άλλο γκολ. Φυσικά με τον Έρλινγκ Χάαλαντ που έφτασε στο τέρμα υπ' αριθμόν 29 για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις με δυνατό χαμηλό σουτ για το 3-1. Αυτό το γκολ έκανε τη Σίτι την πρώτη ομάδα στην ιστορία με 3+ γκολ σε 9 διαδοχικά εντός έδρας ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Παράλληλα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκόραρε για 41η φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 37 αναμετρήσεις, ισοφαρίζοντας τα γκολ του Σέρχιο Αγουέρο στο θεσμό! Τόσο γρήγορα! Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Πεπ πριν από λίγα χρόνια έλεγε πως ο Αργεντινός ήταν αναντικατάστατος...

Προφανώς το δεύτερο 45λεπτο ήταν αρκετά πιο χαλαρό από πλευράς της έντασης που έβαλε η Σίτι. Δεν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο πια, με την πρόκριση εξασφαλισμένη. Απλά έπρεπε να περάσει ο χρόνος και να ολοκληρωθεί το ματς. Την ίδια ώρα, το ματς στο «Μπερναμπέου» είχε τρομερό ενδιαφέρον με τη Λειψία να στέκεται τρομερά κόντρα στη Ρεάλ. Ο Πεπ, βέβαια, κρατούσε το κεφάλι του με ορισμένες αχρείαστες ολιγωρίες στα μετόπισθεν της ομάδας του και οι Δανοί δεν παρατούσαν με τίποτα το παιχνίδι. Όσο μπορούσαν, τουλάχιστον. Η δουλειά του Έντερσον δεν σταμάτησε εύκολα, ενώ, ο Χάαλαντ έγινε τελικά αλλαγή στο 88', βγάζοντας σχεδόν όλο το ματς. Ο Γκουαρδιόλα ιδανικά θα ήθελε να τον τραβήξει στον πάγκο νωρίτερα, αλλά ο τραυματισμός του Ματέους Νούνιες και η αντικατάστασή του από τον Χάμιλτον, άλλαξε τα σχέδια του Καταλανού κόουτς. Το ματς τελείωσε με ένα δοκάρι του Ρίκο Λιούις για τους «πολίτες» στις καθυστερήσεις. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης