Θα είναι μία… αξέχαστη παραμονή: Απίθανη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, τετραπλή ισοβαθμία στην Championship!

Έξι παιχνίδια, πέντε νίκες, τέσσερα clean sheets και «τετραπλή» ισοβαθμία στην «ουρά» της Championship. Μία απίθανη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, με τον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας, Ντάνι Ρολ, να επιχειρεί να καταφέρει κάτι που πριν από 28 παιχνίδια, έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας…  



Θα είναι μία… αξέχαστη παραμονή: Απίθανη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, τετραπλή ισοβαθμία στην Championship!

Η αλήθεια είναι πως όταν ο Ντάνι Ρολ ανέλαβε τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, άπαντες θεωρούσαν πως το έργο του είναι «καταδικασμένο» να αποτύχει.

Και φάνταζε απολύτως λογικό… Την παρέλαβε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα ήταν σχεδόν απίθανο να καταφέρει να την φτάσει σε ένα σημείο, που άπαντες θα θεωρούσαν πιθανή την παραμονή της στην Championship.

Διότι ναι μεν το εν λόγω πρωτάθλημα είναι… μαραθώνιος, αλλά μερικά πράγματα δύσκολα διαφοροποιούνται. Βέβαια, στην περίπτωση της ομάδας από το Σέφιλντ, όλη αυτή η θεωρία αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Ρολ μετρά πλέον 28 παιχνίδια στο «τιμόνι» της, έχει πανηγυρίσει 12 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, και έχει καταγράψει μία ήττα περισσότερη.

Το «ντεμαράζ» της Γουένσντεϊ στα έξι τελευταία παιχνίδια όμως, είναι αδιανόητο. Πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις, τέσσερα clean sheets και πλέον, στους 38 βαθμούς, αν και στην προ τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με λίγα λόγια, αυτή την στιγμή το «μομέντουμ» δείχνει πως η Σέφιλντ Γουένσντεϊ μπορεί να σωθεί. Αρκεί να καταφέρει να βάλει ομάδες από… κάτω της, ενώ ισοβαθμεί με τρεις! Πρόκειται για την Στόουκ, την Χάντερσφιλντ και την ΚΠΡ, ενώ η Μπέρμιγχαμ βρίσκεται στο +1 και η Μίλγουολ με την Μπλάκμπερν και την Πλίμουθ ακριβώς στους… 40!

 

Θα ήταν πραγματικά απίθανη μία τέτοιου είδους παραμονή. Δειλά – δειλά όμως, όλοι ξεκινούν να την πιστεύουν. Απολύτως λογικό. Ας μην ξεχνάμε πως αισίως επικράτησε της Πλίμουθ με 1-0, πανηγυρίζοντας την 3η συνεχόμενη νίκη απέναντί της, στο «σπίτι» της!

 

Δημήτρης Μανάκος