Championship σε «παράνοια»: Ο Βάρντι θέλει να γυρίσει στην Premier League, 10άλεπτο… ανόδου για την Ίπσουιτς! (vids)

«Τρελή», εμβόλιμη αγωνιστική στην Championship! Επέστρεψε στις νίκες η Λέστερ, λόγω Τζέιμι Βάρντι, τεράστια ανατροπή για την Ίπσουιτς με την Μπρίστολ Σίτι, έκανε το χρέος της η Λιντς. Στους τρεις η διαφορά των δύο πρώτων, παραμένουν όλα ανοιχτά. Σημαντική… ευκαιρία έχει και η Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη, ενώ «χαμός» γίνεται στα «χαμηλά» της βαθμολογίας, χάρη στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ!



Championship σε «παράνοια»: Ο Βάρντι θέλει να γυρίσει στην Premier League, 10άλεπτο… ανόδου για την Ίπσουιτς! (vids)

Μία ακόμη εντυπωσιακή, εμβόλιμη αυτή την φορά, αγωνιστική της Championship, έλαβε χώρα, η οποία και πάλι ανέτρεψε τα δεδομένα, τόσο στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όσο και στην εξάδα και την «ουρά».

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η Λέστερ πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη επί της Σάντερλαντ, με τον Τζέιμι Βάρντι να καταφέρνει ακόμη να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Αυτός διαμόρφωσε άλλωστε το τελικό 1-0, με τον Άγγλο επιθετικό να σκοράρει με το κεφάλι στο «Στάδιο του Φωτός» και να σηματοδοτεί την πρώτη επικράτηση της ομάδας του, μετά από τρεις, διαδοχικές ήττες.

Έφτασε έτσι στους 81 βαθμούς η Λέστερ και έμεινε στο +3 από την 2η Ίπσουιτς, που πανηγύρισε μία τεράστια νίκη με ανατροπή, κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι. Βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, έχανε με 2-1 στο 78ο λεπτό, αλλά επέστρεψε.

Ο Τσάπλιν έκανε το 2-2 στο 80’, έχασε πέναλτι ο Αλ Χαμαντί για το 3-1, αλλά ο Ντέιβις διαμόρφωσε στο 89’ το τελικό αποτέλεσμα!

Όσον αφορά τη Λιντς του Ντάνιελ Φάρκε; Επανήλθε με τον ιδανικότερο τρόπο, μετά την ισοπαλία με τη Χάντερσφιλντ, στο τοπικό ντέρμπι, εκτός έδρας.

Επικράτησε με 1-0 της Στόουκ στο «Έλαντ Ρόουντ», το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Τζέιμς στο 33ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό κρίνεται το αποτέλεσμα της Χαλ με την Μπέρμιγχαμ. Έμειναν στο 1-1, είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη Νόριτς η γηπεδούχος, έχει και παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα του Δημήτρη Γιαννούλη. Την ίδια ώρα, εντυπωσιακή ήταν η Κόβεντρι, που κέρδισε με 5-0 την «ουραγό» Ρόδεραμ, με τα τέσσερα από τα γκολ να λαμβάνουν χώρα στο πρώτο μέρος.

Χατ-τρικ έκανε ο Έλις Σιμς, πιθανώς θα θυμάστε το όνομά του από τις συμμετοχές που είχε καταγράψει με την Έβερτον.

Τέλος, έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά και τα δεδομένα ως προς την παραμονή στην Championship. Τεράστιο αποτέλεσμα για τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (1-0 την Πλίμουθ), ισοβαθμεί πλέον αν και προ τελευταία, με την Στόουκ, την Χάντερσφιλντ και την ΚΠΡΟ. Έναν βαθμό περισσότερο έχει η Μπέρμιγχαμ, Μπλάκμπερν και Μίλγουολ έμειναν με την ισοπαλία τους στους 40!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής της Championship:

Κόβεντρι – Ρόδεραμ 5-0

Λιντς – Στόουκ 1-0

Μπλάκμπερν – Μίλγουολ 1-1

Σάντερλαντ – Λέστερ 0-1

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Πλίμουθ 1-0

Χαλ – Μπέρμιγχαμ 1-1

Ίπσουιτς – Μπρίστολ Σίτι 3-2

 

Δημήτρης Μανάκος