Η Γιουνάιτεντ πάλεψε, αλλά το Μάντσεστερ «βάφτηκε» γαλάζιο από τον Φόντεν! (vids)

Θα είναι πάντα ντέρμπι. Ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες. Το έχει αποδείξει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το έδειξε στο «Άνφιλντ». Και το επιβεβαίωσε και στο «Έτιχαντ», με την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ να αντέχει κόντρα στη Σίτι, αλλά όχι απέναντι στον Φιλ Φόντεν. Δύο γκολ του Άγγλου έφεραν «τούμπα» το ματς, ο Χάαλαντ το τελείωσε, και η Μάντσεστερ Σίτι επικρατεί με 3-1 της «συμπολίτισσας» και συνεχίζει το «κυνήγι» της Λίβερπουλ!



Η Γιουνάιτεντ πάλεψε, αλλά το Μάντσεστερ «βάφτηκε» γαλάζιο από τον Φόντεν! (vids)

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι ντέρμπι, ήταν ντέρμπι και θα είναι ντέρμπι. Σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Ακόμη και αν η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει πέρυσι κάθε λογής τίτλο, ακόμη και αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τα προβλήματά της και το μέλλον του Έρικ Τεν Χαγκ… πάντα φαντάζει αβέβαιο.

Και οι «κόκκινοι διάβολοι» φρόντισαν να μας το αποδείξουν στο «Έτιχαντ», όπως άλλωστε έκαναν και στο «Άνφιλντ», όντες η μοναδική ομάδα που κράτησε φέτος στο «μηδέν» τη Λίβερπουλ. Δεν είχαν υπολογίσει απλώς τον Φιλ Φόντεν…

Παρατάχθηκαν αποφασισμένοι να δυσκολέψουν τη Σίτι, επέστρεψε ο Έβανς στη βασική ενδεκάδα και αφότου «επιβίωσαν» από την πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο 5άλεπτο, πήραν το προβάδισμα.

Ο Μάρκους Ράσφορντ σημείωσε ένα από τα γκολ της σεζόν, στο 8ο λεπτό. Απίθανο σουτ, ασίστ ο Μπρούνο Φερνάντες, σε μία φάση που ξεκίνησε από βολέ του Ονάνα. Έκτο γκολ του Άγγλου επιθετικού κόντρα στη Σίτι, εντυπωσιακό το γεγονός πως απέναντι σε κάθε ομάδα του Big 6 έχει βρει δίχτυα τον ίδιο αριθμό φορών.

Από εκεί και πέρα, ήταν δεδομένο πως η Σίτι θα πιέσει, για να σκοράρει για 55ο παιχνίδι στο «σπίτι» της, σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε όμως απέναντί της έναν εξαιρετικό Αντρέ Ονάνα. Ο Καμερουνέζος σταμάτησε τον Φόντεν σε τετ-α-τετ στο 17ο λεπτό, ενώ «έβγαλε» σε κόρνερ και την προσπάθεια του Ρόδρι, στο 33’.

Ο χρόνος κυλούσε, η πίεση μεγάλωνε και στο 44ο λεπτό παρακολουθήσαμε μία από τις φάσεις της χρονιάς. Ή για να είμαστε ακριβείς, μία από τις ευκαιρίες της χρονιάς. Ο Γουόκερ είδε τον Χάαλαντ και του «έστρωσε» την μπάλα με το κεφάλι. Όλοι ήταν εξουδετερωμένοι. Και ο Νορβηγός, με κάποιον τρόπο, «κατάφερε» να αστοχήσει, στέλνοντας την μπάλα έξω.

Στο Sky Sports, ο Ρόι Κιν επισήμανε πως δεν μπορεί να καταλάβει πώς χάθηκε αυτό το γκολ, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έπρεπε να βγει στο δεύτερο ημίχρονο, να συνέλθει και να γυρίσει το παιχνίδι.

Πήρε την μπάλα από το ξεκίνημα της επανάληψης και απείλησε αρχικά με τον Ντοκού, αλλά ο Ονάνα στο 48’ ήταν και πάλι εκεί. Και εκεί που έδειχνε πως η Γιουνάιτεντ ισορροπεί την κατάσταση και κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, ήρθε η απάντηση στο γκολ του Ράσφορντ από τον Φιλ Φόντεν.

Έπιασε ένα τρομερό σουτ, η μπάλα πήγε στο «Γ» του Ονάνα, δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Καμερουνέζος, στο 55ο λεπτό.

Έξαλλοι άπαντες στη Γιουνάιτεντ, φώναζαν για φάουλ στην αρχή της φάσης, στον Ράσφορντ από τον Γουόκερ.

Ο χρόνος κυλούσε, οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να αντέχουν και η Σίτι έπαψε να απειλεί με την ίδια συχνότητα, παρότι ο Άλβαρες της έδωσε «πνοή». Ωστόσο, μία ακόμη προσωπική ενέργεια του Φόντεν έκρινε το παιχνίδι, με τη Σίτι να σκοράρει στο 81ο λεπτό, με υπέροχη προσπάθεια!

Κατά συνέπεια, το 1-1 δεν διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με το πιο πρόσφατο  μεταξύ τους σε με τη Σίτι γηπεδούχο να είναι στις 20 Μαρτίου του 1993, για την 35η ημέρα της Premier League. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ όμως, «βάφτηκε» γαλάζιο, με απόφαση του Φιλ Φόντεν και τον Έρλινγκ Χάαλαντ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. 

Δημήτρης Μανάκος