Θα είναι… αυτοκτονία: Γίνεται σε 12 ημέρες η Λέστερ να μην είναι πρώτη στην Championship;

Η ομάδα που πήγαινε να καταρρίψει το ρεκόρ της Ρέντινγκ. Η ομάδα που είχε «κλεισμένο» το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, που εντυπωσίασε άπαντες από την αρχή της σεζόν. Και όμως, στην «παράνοια» της Championship, η Λέστερ μπορεί σε δύο εβδομάδες να μην είναι πρώτη!



Θα είναι… αυτοκτονία: Γίνεται σε 12 ημέρες η Λέστερ να μην είναι πρώτη στην Championship;

Βλέπετε τον τίτλο. Διαφωνείτε αμέσως. Είναι απολύτως λογικό. Σε ολόκληρη τη σεζόν άλλωστε, κάθε κουβέντα που αφορά την Championship, περιλαμβάνει τη Λέστερ. Για το πόσο καλή είναι, για το τεράστιο σερί νικών της, για το ρεκόρ των 106 βαθμών της Ρέντινγκ που μπορεί να καταρρίψει.

Αυτή είναι πάντα η συζήτηση και στη μέση αυτής, βρίσκεται το σύνολο του Έντσο Μαρέσκα. Έχετε όμως διαπιστώσει, πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα από τις 17 Φεβρουαρίου και έπειτα;

Διότι από τότε και μετά, η Λέστερ έχει δώσει τρία παιχνίδια σε επίπεδο πρωταθλήματος, και τα έχει χάσει όλα. Η αρχή έγινε στο «Κινγκ Πάουερ» από τη Μίντλεσμπρο και ακολούθησε η εξόρμηση στο «Έλαντ Ρόουντ». Ήταν εξαιρετική για μία ώρα κόντρα στη Λιντς, δεν έκανε το 2-0 όταν μπορούσε και το «πλήρωσε» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Δέχθηκε δύο γκολ από το 80’ μέχρι το 90’, ένα ακόμη στις καθυστερήσεις και έχασε ένα… δικό της ματς. Κάπως έτσι, μπήκαν τα «παγώνια» στην κουβέντα για το πρωτάθλημα.

Για να φτάσουμε στην πρώτη αγωνιστική υποχρέωση των «αλεπούδων» για τον Μάρτιο. Υποδέχθηκαν την ΚΠΡ, η αντίπαλός τους κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Α’ Αγγλίας, και υπέστησαν μία ήττα – σοκ. Βρέθηκαν με 2-0 πίσω στο σκορ, μείωσαν, αλλά στο μισάωρο που απέμενε, η φιλοξενούμενη άντεξε. Συνέπεια; Τρίτη σερί ήττα για τη Λέστερ, που συνεχίζει στο Κύπελλο Αγγλίας πάντως, μετά το «διπλό» επί της Μπόρνμουθ, και «χαμός» στην Championship.

«Χαμός» διότι η Ίπσουιτς πέρασε με 2-0 από την έδρα της Πλίμουθ, πανηγυρίζοντας μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη, και η Λιντς έμεινε στο 1-1 με την Χάντερσφιλντ, σε τοπικό ντέρμπι. Συνεπώς, αυτή την στιγμή, η διαφορά έχει πέσει αισθητά. Στους 78 είναι η Λέστερ, στο -3 η Ίπσουιτς, στο -5 η Λιντς.

Και από εκεί και πέρα, όσο ακραίο και αν ακούγεται το παρακάτω σενάριο, είναι πιθανό σε 12 ημέρες από τώρα, να έχουμε άλλον πρωτοπόρο στην βαθμολογία! Για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Για ποιον λόγο το λέμε αυτό; Δείτε το πρόγραμμα της Λέστερ, της Ίπσουιτς και της Λιντς, στις τρεις επόμενες αγωνιστικές:

Λέστερ

Σάντερλαντ – Λέστερ

Χαλ – Λέστερ

Λέστερ – Σαουθάμπτον

 

Ίπσουιτς

Ίπσουιτς – Μπρίστολ Σίτι

Κάρντιφ – Ίπσουιτς

Ίπσουιτς – Σέφιλντ Γουένσντεϊ

 

Λιντς

Λιντς – Στόουκ

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λιντς

Λιντς – Μίλγουιλ

 

Δημήτρης Μανάκος