Τα γκολ της Σίτι και αυτό που θα επιχειρήσει ν' αποφύγει η Γιουνάιτεντ

Το υπ' αριθμόν 192 ντέρμπι του Μάντσεστερ έφτασε και με τις δύο συμπολίτισσες σε πολύ διαφορετική κατάσταση με πολύ διαφορετικούς στόχους, θα μπουν στο γήπεδο γνωρίζοντας τι θα ήθελαν να πετύχουν και ιδανικά τι ν' αποφύγουν...  



Τα γκολ της Σίτι και αυτό που θα επιχειρήσει ν' αποφύγει η Γιουνάιτεντ

Η Σίτι θέλει να ξαναβρεθεί στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ μετά το «διπλό» με θρίλερ στο φινάλε που πήρε η ομάδα του Κλοπ στο Νότιγχαμ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε αυτή την προσπάθεια, οι «πολίτες», ξέρουν ότι τα... πρώτα τους βιολιά, οι Χάαλαντ και Ντε Μπρόινε, μπορούν ν' αποδειχθούν καθοριστικοί, έχοντας πάρει φόρα και έχοντας... ξεμπουκώσει από το ματς με τη Λούτον. Πέντε γκολ ο Νορβηγός, τέσσερις ασίστ ο Βέλγος και τώρα έχουν και οι δυο τους μια νέα αποστολή. Να φτάσει η Σίτι στα 55 διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια με γκολ, κάτι που θα ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση του κλαμπ, έπειτα από τη διετία 2012-2014.

Αυτό αφορά μονάχα τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ. Κάτι που... συνδέει και τις δύο ομάδες και φυσικά η επίδοση του ενός εξαρτάται από τον άλλον, είναι το αποτέλεσμα που επίσης θα σημάνει κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ.

Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της Λίγκας, δεν έχει φύγει η Γιουνάιτεντ τρεις σερί φορές από το Etihad με αρνητικό αποτέλεσμα. Και τη σεζόν 2021-2022 αλλά και το 2022-2023, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν κατάφεραν να κοντράρουν εκτός έδρας τη Σίτι. Μάλιστα, σ' εκείνα τα παιχνίδια οι νυν τρεμπλούχοι είχαν κάνει επίδειξη δύναμης με σκορ 4-1 και 6-3.

Και τώρα είτε θα καταφέρουν εκείνοι να πάρουν τρεις διαδοχικές νίκες μπροστά στο κοινό τους σε επίπεδο πρωταθλήματος απέναντι στη συμπολίτισσα, είτε θα καταφέρει η Γιουνάιτεντ ν' αποτρέψει το κακό, για εκείνη, σενάριο.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης