Αυτές οι κινήσεις του Μακ Άλιστερ πριν το γκολ έκαναν τη διαφορά (vid)

Ο Νούνιες ασφαλώς πήρε όλη τη δόξα, αλλά αξίζει να παραχωρήσει ένα μεγάλο μερίδιο απ' αυτή, στον Αλέξις Μακ Άλιστερ για όλη την κίνηση που έκανε ώστε να του βγάλει την ασίστ και η Λίβερπουλ να φύγει από το Νότιγχαμ με το 1-0 στο 90' + 9'.  



Αυτές οι κινήσεις του Μακ Άλιστερ πριν το γκολ έκαναν τη διαφορά (vid)

Ο Αργεντινός χαφ που συνεχίζει ν' αποδεικνύει γιατί θεωρείται μια από τις καλύτερες μεταγραφές της σύγχρονης ιστορίας των «κόκκινων», ουσιαστικά έχει ανοίξει όλο το δρόμο για το νικητήριο γκολ που ήρθε στο φινάλε της αναμέτρησης στο City Ground.

Από τη στιγμή που το σουτ του Τσιμίκα κοντράρει αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο «Μάκα» βρίσκεται εκεί ακριβώς που πρέπει έξω από την περιοχή για να πιέσει και να παρακολουθήσει την μπάλα.

Ανακτά την κατοχή. Αντιλαμβάνεται πως έχει πίεση από αντίπαλο. Κάνει περιστροφή και γυρίζει φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό για να καταφέρει να γεμίσει προς την περιοχή. Κι εκεί, για ένα δευτερόλεπτο, καταφέρνει να σηκώσει το κεφάλι για να δει πού ακριβώς θα μπορούσε να στείλει το γέμισμα.

Δεν το έκανε στα τυφλά, δεν πέταξε απλά τη μπάλα προς την εστία. Στόχευσε. Και είδε πριν στοχεύσει. Και εκεί ο Ντάργουιν τελείωσε τη φάση όπως έπρεπε.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης