Μόνο σεβασμός στη Λούτον: «Πληγώθηκε» στο 89’ από τη Βίλα, θέλει πολύ την παραμονή! (vids)

Κρίμα για αυτή τη Λούτον. Συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στην Άστον Βίλα, «πλήρωσε» στον απόλυτο βαθμό την απειρία και την αφέλειά της. Έκανε το 2-0 σε βάρος της… 2-2, κυνήγησε την απόλυτη ανατροπή, αλλά ηττήθηκε στο 88ο λεπτό. Σκόρερ του «χρυσού» γκολ ο Λούκας Ντιν, στην 4η θέση και το +5 η ομάδα του Ουνάι Έμερι!



Μόνο σεβασμός στη Λούτον: «Πληγώθηκε» στο 89’ από τη Βίλα, θέλει πολύ την παραμονή! (vids)

Τι ομάδα έχει φτιάξει ο Ρομπ Έντουαρντς. Την βλέπεις και χαίρεσαι να την παρακολουθείς. Παίζουν 90 λεπτά επίθεση. Δεν φοβούνται κανέναν.

Έχουν «υιοθετήσει» το δικό τους στυλ παιχνιδιού και δεν διστάζουν να το εφαρμόσουν απέναντι σε οποιονδήποτε λογής αντίπαλο βρεθεί στον δρόμο τους. Το έχουν αποδείξει απέναντι και στο Big 6. Άλλες φορές αποδίδει, όπως απέναντι στην Άστον Βίλα, παρά το τελικό αποτέλεσμα, άλλες φορές έχει ως συνέπεια μία «βαριά» ήττα, όπως αυτή με 6-2 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση της Λούτον κόντρα στην 4η καλύτερη ομάδα της φετινής Premier League, αναλογικά με την βαθμολογική της θέση, ήταν… επική. Και αυτό διότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0.

Ο Όλι Γουότκινς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, για να έρθει ο ίδιος παίκτης και να κάνει δύο τα γκολ της ομάδας του, 15 λεπτά μετά. Στο 38’ έγινε το 2-0, και όλα έδειχναν πως εύκολα ή δύσκολα, το σύνολο του Ουνάι Έμερι θα πανηγυρίσει μία ακόμη σημαντική επικράτηση.

Ποτέ δεν είναι όμως κάτι απλό στο «σπίτι» της Λούτον. Επιτέθηκαν μαζικά οι γηπεδούχοι με την έναρξη της επανάληψης, και ανταμείφθηκαν για τη λογική τους. Μείωσαν με τον Τσονγκ στο 66ο λεπτό και ισοφάρισαν έξι λεπτά αργότερα.

Ο Μόρις έκανε το 2-2, έπειτα από τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ντάουντι, και το κλίμα «μύριζε» ανατροπή. Λίγο έλειψε μάλιστα στο 85ο λεπτό, να γυρίσουν όλα «τούμπα», σε μία ακριβώς ίδια φάση, που όμως δεν κατέληξε σε γκολ.

Και η αφέλεια της Λούτον «πληρώθηκε» στο 88ο λεπτό. Ο Ντιαμπί βρήκε τον Ντιν στο πίσω δοκάρι και αυτός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σπουδαία νίκη για την Άστον Βίλα, έμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας, στην 18η η Λούτον, στο -4 από τη Νότιγχαμ και την παραμονή, με παιχνίδι λιγότερο!

Δημήτρης Μανάκος