ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Στο 99’ κερδίζει η Λίβερπουλ, με τον Νούνιες να βάζει το γκολ της… σεζόν! (vid)

Τρομερή στιγμή για τη Λίβερπουλ, τεράστια νίκη απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, επικράτησαν με 1-0 οι «κόκκινοι» στο 99ο λεπτό, χάρη στο γκολ του Νούνιες. Αδιανόητη νίκη, που ενδεχομένως κρίνει και… τίτλο στο φινάλε της σεζόν!  



ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Στο 99’ κερδίζει η Λίβερπουλ, με τον Νούνιες να βάζει το γκολ της… σεζόν! (vid)

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Λίβερπουλ στο «Σίτι Γκράουντ», τα δεδομένα στο μυαλό μας ήταν πολύ συγκεκριμένα. Δεν θα ήταν απλό. Άπαντες το γνώριζαν. Η Λίβερπουλ εξακολουθεί να έχει σοβαρά ζητήματα τραυματισμών, ο Σαλάχ ήταν εκτός αποστολής, Νούνιες και Σόμποσλαϊ θα έρχονταν από τον πάγκο.

Απέναντί της ήταν μία ομάδα που ξέρει πώς να αμύνεται, ενώ παράλληλα «καιγόταν» για βαθμούς. Ας μην ξεχνάμε σε όλα αυτά, πως η Λίβερπουλ δεν είχε κερδίσει εκεί από τον Οκτώβριο του 1984 σε επίπεδο πρωταθλήματος. Είχε βρει δίχτυα τότε ο Ίαν Ρας, αλλά εν έτει 2024, οι «κόκκινοι» μπλόκαραν εντελώς. Μέχρι να έρθει ο Ντάργουιν Νούνιες στις καθυστερήσεις... 

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μέχρι και το 14ο λεπτό, η Νότιγχαμ είχε πάει το παιχνίδι, ακριβώς εκεί που ήθελε. Ματς χωρίς ρυθμό, μία τελική μόνο, αυτή του Οριγκί στην πρώην ομάδα του, με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω.

Στο 20’ ήρθε και η δεύτερη μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, με τον Ελάνγκα να βρίσκεται απέναντι από τον Κέλεχερ, αλλά αυτόν να τον σταματά.

Από εκεί και πέρα, ήρθε η Λίβερπουλ να δείξει πως βρίσκεται στο «Σίτι Γκράουντ». Απείλησε με σουτ του Κλαρκ, στο ντεμπούτο του, στο 24ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ντίας βρέθηκε μία «ανάσα» από το γκολ, αλλά ο Μουρίλο τον σταμάτησε καθοριστικά.

Ακολούθησε η 3η τελική του Ντίας στο παιχνίδι, με την συμπλήρωση μισής ώρας. Έπρεπε να σουτάρει, έκανε σέντρα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Νότιγχαμ έμοιαζε πως έχει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση να επιχειρήσει να επιτεθεί. Το έκανε από την πλευρά του Μπράντλεϊ, αλλά η Λίβερπουλ βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, στο 50’, με σουτ του ΜακΆλιστερ που και πάλι έκοψε ο Μουρίλο.

Με την συμπλήρωση 60 λεπτών, ο Κλοπ αποφάσισε να βάλει στο γήπεδο, τόσο τον Νούνιες, όσο και τον Έντο. Και ο Ουρουγουανός φρόντισε αμέσως να κάνει αισθητή την παρουσία του, χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο 64ο λεπτό, με το αριστερό.

Ένα λεπτό μετά, ήρθε η στιγμή της Νότιγχαμ να απειλήσει, με την προσπάθεια του Ελάνγκα να καταλήγει ελάχιστα έξω.

Το ματς απέκτησε μία «άγρια» ομορφιά, αλλά η Λίβερπουλ είχε «μπλοκάρει». Υπήρξε εκνευρισμός, δεν δημιουργούσε ευκαιρίες, πλην της τεράστιας του Νούνιες στο 95', αλλά ποιος να φανταζόταν αυτό που συνέβη στο τέλος.

Δημήτρης Μανάκος