Η Λίβερπουλ και η Γιουνάιτεντ έχουν τραυματισμούς – Αλλά τι να… πουν Νιούκαστλ και Μπράιτον;

Ποια ομάδα έχει τους περισσότερους τραυματίες φέτος; Ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η σχετική λίστα δημιουργήθηκε και αμφότερες ακολουθούν. Πρώτη η Νιούκαστλ, «ταλαιπωρημένη» πολύ η Μπράιτον, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι βρίσκονται… χαμηλά!



Η Λίβερπουλ και η Γιουνάιτεντ έχουν τραυματισμούς – Αλλά τι να… πουν Νιούκαστλ και Μπράιτον;

Ακούει κανείς πως συζητάμε για τραυματισμούς στις ομάδες της Premier League. Το μυαλό του αυτομάτως θα πάει σε δύο ομάδες: στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ.

Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Είναι απολύτως λογικό. Διότι οι «κόκκινοι» έπαιζαν εδώ και δύο εβδομάδες με σχεδόν… μισή ομάδα, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με όσα έχουν συμβεί στη σεζόν τους με τον Λισάντρο Μαρτίνες, τον Καζεμίρο, τον Χόιλουντ και φυσικά, τα εξωαγωνιστικά τους ζητήματα.

Ωστόσο, και οι δύο προβλέψεις είναι λανθασμένες. Καμία εκ των δύο δεν έχει αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο αριθμό τραυματισμών, όσων η Νιούκαστλ. Το σύνολο του Έντι Χάου είναι το πιο ταλαιπωρημένο όλων, με 29 τραυματίες φέτος και 1333 «χαμένες» ημέρες για τους ποδοσφαιριστές του αθροιστικά.

Ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπράιτον, με 28 ποδοσφαιριστές με τραυματισμό, για να φτάσουμε στις  Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Κρίσταλ Πάλας, με έναν λιγότερο. Όσον αφορά μάλιστα, τον ακριβή αριθμό ημερών που έχουν χαθεί για τους ποδοσφαιριστές που λείπουν, η Τσέλσι «υπερέχει», με αρνητικό πρόσημο.

Και αυτό διότι οι «μπλε» είναι η μόνη ομάδα μετά τις Νιούκαστλ και Μπράιτον, με 27+ τραυματίες και «χαμένες» ημέρες που φτάνουν σε τετραψήφιο αριθμό.

Από εκεί και πέρα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, είναι οι μοναδικές του Big 6 που δεν έχουν δει τον αριθμό «2», να μπαίνει μπροστά στη σχετική τους λίστα. Με 19 τραυματισμούς έχει παρέλθει ως στιγμής η σεζόν, για να φτάσουμε στο ρεκόρ των Γουλβς και Γουέστ Χαμ.

«Λύκοι» και «σφυριά» έχουν προβληματιστεί φέτος, σε μόλις 13 περιπτώσεις. Και φυσικά, κάπως έτσι εξηγείται και η σταθερή τους πορεία, σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος