Ο Πογκμπά διέλυσε την καριέρα του – Τέλος το ποδόσφαιρο για 4 χρόνια!

Πόσο κρίμα… Η άλλοτε ακριβότερη μεταγραφή κι ένα παιδί με σπάνιο ταλέντο, πλέον χάνεται… Ο Πολ Πογκμπά φαίνεται πως ενημερώθηκε για την επιβολή ποινής απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 4 χρόνια λόγω ντόπινγκ και η καριέρα του πλέον πιάνει πάτο…  



Ο Πογκμπά διέλυσε την καριέρα του – Τέλος το ποδόσφαιρο για 4 χρόνια!

Πίσω στο 2016 κόστισε 100 εκατομμύρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά του αθλήματος.

Fast Forward στο 2024, η Πολ Πογκμπά που έχει να εμφανιστεί σε γήπεδο από το περασμένο καλοκαίρι, ενημερώθηκε – βάσει του ρεπορτάζ της Repubblica – ότι θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε 4 χρόνια! Όταν πλέον θα είναι 35 ετών!

Σπάνιο ταλέντο, κατά περιόδους μοναδικός σε αυτό που μπορούσε να προσφέρει στις ομάδες του από το χώρο του κέντρου, με υπέροχες μεταβιβάσεις, δυνατά πόδια για τα τελειώματα, σημαντικότατο ρόλο σε Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ, αλλά τα γκρέμισε όλα…

Το τεστ αντιντόπινγκ στο οποίο υποβλήθηκε στο εναρκτήριο ματς της τρέχουσας σεζόν, όταν βρέθηκε στον πάγκο της Γιουβέντους σε αναμέτρηση με την Ουντινέζε, έδειξε θετικές τιμές στην τεστοστερόνη. Η εισαγγελία δεν πείστηκε από την υπερασπιστική γραμμή της νομικής του ομάδας και κάπως έτσι, αρκετούς μήνες αργότερα, ο Πολ Πογκμπά τιμωρείται με απαγόρευση ενασχόλησης με το άθλημα για μια 4ετία.

Η απόλυτη «αποκαθήλωση»…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης