Ο Καζεμίρο «έφτιαξε» το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στους «8»! (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε την εμπειρία και την εξυπνάδα του Καζεμίρο για να επικρατήσει 1-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο City Ground και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα έχουμε σούπερ ντέρμπι με τη Λίβερπουλ! Στους «8» και η Γουλβς με γκολ που πέτυχε στα 77 δευτερόλεπτα απέναντι στην Μπράιτον (1-0)!



Ο Καζεμίρο «έφτιαξε» το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στους «8»! (vids)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ ξεκίνησε τον Άντονι σε αυτό το ματς και ο Βραζιλιάνος στα πρώτα λεπτά είχε δοκάρι σε προσπάθειά του να δικαιώσει τον προπονητή του, αλλά και να του... απαντήσει για το γεγονός πως τον είχε αφήσει πίσω σε σειρά προτεραιότητας στις επιλογές του. Ήταν ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορεί να πει κάποιος ότι παρατηρήθηκε κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ.

Κι αυτό το λέμε, όσο εντυπωσιακό κι αν ήταν ένα ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο ΜακΤόμινεϊ που έφυγε πολύ ψηλά. Ο Άμραμπατ στα μετόπισθεν της Γιουνάιτεντ κατά διαστήματα αντιμετώπιζε προβλήματα όταν η Φόρεστ έδειχνε τις δυνατότητές της στις αντεπιθέσεις.

Ο Μάρκους Ράσφορντ εκνευριζόταν που έκανε κινήσεις στους χώρους δίχως να μπορούν να τον τροφοδοτήσουν οι συμπαίκτες του όπως θα το ήθελε. Οι προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Ονάνα συνέχισε να έχει δουλειά, αν και οι περισσότερες μπάλες κατευθύνονταν πάνω του, για να έρθει το 89ο λεπτό και να γίνει η διαφορά στο ματς.

Από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες στο πρώτο δοκάρι, παρά το γεγονός πως η τροχιά της μπάλας ήταν χαμηλή, ο Καζεμίρο πετάχτηκε, τη βρήκε με το κεφάλι, την έστειλε στα δίχτυα και η Γιουνάιτεντ έκλεισε θέση στους «8» με το 1-0! Την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ νικούσε ήδη τη Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ» και κάπως έτσι έχουμε το μεγάλο ντέρμπι των δυο τους στο «Ολντ Τράφορντ» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου!

 

 

Στα προημιτελικά βρίσκεται και η Γουλβς για πρώτη φορά μετά το 2019, επικρατώντας 1-0 της Μπράιτον στο «Μολινό». Έπειτα από πολύ μεγάλο λάθος και κακό υπολογισμό της μπάλας από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, οι «λύκοι» άνοιξαν το σκορ έχοντας χρειαστεί να περάσουν μονάχα 77 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι.

Ο Λεμινά με προβολή όντας πεσμένος έγραψε το 1-0, έδωσε το προβάδισμα στο σύνολο του Γκάρι Ο'Νιλ, αλλά οι «γλάροι» ήταν αρκετά πιο επικίνδυνοι. Είχαν καλές στιγμές με τους Μοντέρ, Αντίγκρα και Μπουονανότε, αλλά τα τελειώματα δεν ήταν τα ιδανικά. Ο Ντε Τζέρμπι ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα των παικτών του, αλλά όχι φυσικά και από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο σκορ. Παρ' όλα αυτά, η Μπράιτον δεν βρήκε απάντηση στο γκολ του Λεμινά και αυτό αποδείχθηκε τελικά καθοριστικό για να οδηγήσει τη Γουλβς στον επόμενο γύρο!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης