Ήρωας ο Ντουμπράβκα, χάρισε την πρόκριση στη Νιούκαστλ!

Με δυο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Μπλάκμπερν, ο Μάρτιν Ντουμπράβκα έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Νιούκαστλ και την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου με το τελικό 4-3 από την άσπρη βούλα (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση)! 



Ήρωας ο Ντουμπράβκα, χάρισε την πρόκριση στη Νιούκαστλ!

Οι «ρόβερς» ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έκαναν τον Ντουμπράβκα να παραμείνει σε εγρήγορση και να μην είναι καθόλου ήρεμος, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Αυτό το κατάφερε για τις «καρακάξες» ο Άντονι Γκόρντον στο 71ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Αλμιρόν από δεξιά για το 1-0.

Ήταν κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δίκαιο βάσει της βελτίωσης της Νιούκαστλ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ωστόσο, η αντίδραση της Μπλάκμπερν ήταν άμεση και το «Ίγουντ Παρκ» ξέσπασε!

Στο 79' ο Σμόντιτς εκμεταλλεύτηκε το δοκάρι του Μαρκαντέι, έτρεξε πρώτος στη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1, δείχνοντας πόσο σκληρό καρύδι ήταν η ομάδα του Τζον Γιούστας. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας οι γηπεδούχοι επέλεξαν να πατήσουν το γκάζι, να κυνηγήσουν την ανατροπή, αλλά αυτό είχε ως συνέπεια να φανούν κουρασμένοι πλέον στην παράταση.

Βέβαια, πάλεψαν όσο μπορούσαν, βοήθησε και η Νιούκαστλ για να διατηρηθεί ο ρυθμός και τελικά τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, ο Ντουμπράβκα έπιασε το πέναλτι του Σμόντιτς, ο Πρις όμως απάντησε και απαγόρευσε στον Μπαρνς να σκοράρει.

Οι «καρακάξες» εξασφάλισαν μια θέση στους «8», όταν ο γκολκίπερ τους απέκρουσε την 5η εκτέλεση των «ρόβερς» από τον Χάιαμ και το σύνολο του Χάου προκρίθηκε με το 4-3 από την άσπρη βούλα!

Αξίζει να σημειωθεί πως κατεγράφη ρεκόρ 5ετίας στην προσέλευση κόσμου στο «Ίγουντ Παρκ» με 22.730 οπαδούς, τους περισσότερους που έχουν βρεθεί στο γήπεδο σε ματς της Μπλάκμπερν από τον Μάιο του 2018!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης