Τόση μικρή διαφορά στην πρώτη τριάδα είχαμε να δούμε από το… έπος της Λέστερ!

Προς το παρόν εξελίσσεται στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων αρκετών ετών. Λίβερπουλ, Σίτι και Άρσεναλ έχουν «στριμωχτεί» στην πρώτη τριάδα και αντίστοιχη διαφορά της ελάχιστης τιμής των δύο βαθμών ανάμεσα στην 1η και την 3η της «παρέας» σε αυτό το σημείο, είχε παρατηρηθεί στη μαγική χρονιά της Λέστερ!  



Τόση μικρή διαφορά στην πρώτη τριάδα είχαμε να δούμε από το… έπος της Λέστερ!

Οι «κόκκινοι» έκαναν το πρώτο βήμα για το νέο κυνήγι του quadruple στην τελευταία σεζόν του Κλοπ, κατακτώντας το Λιγκ Καπ, το απόγευμα της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ». Πριν απ’ αυτό, είχαν φροντίσει να επικρατήσουν 4-1 της Λούτον με ανατροπή στο «Άνφιλντ» για να διατηρηθούν στην κορυφή της Πρέμιερ.

Στο -1 βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι που χρειάστηκε ένα γκολ του Φόντεν το βράδυ του Σαββάτου για να κάμψει την αντίσταση της Μπόρνμουθ εκτός έδρας (1-0), ενώ, η Άρσεναλ έκανε ακόμα ένα πάρτι φέτος στο «Έμιρεϊτς» με το 4-1 απέναντι στη Νιούκαστλ.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στο +1 από τους «πολίτες» και στο +2 από τους «κανονιέρηδες» και αντίστοιχη, ελάχιστη διαφορά του 1ου με τον 3ο έπειτα από 26 αγωνιστικές στη Λίγκα, είχε σημειωθεί την αγωνιστική περίοδο 2015-2016!

Ναι, τότε που η Λέστερ μάγεψε όλο τον πλανήτη με το έπος της κατάκτησης του πρωταθλήματος κόντρα στους πάντες και τα πάντα. Έπειτα από 26 ματς σ’ εκείνη την ποδοσφαιρική χρονιά, οι «αλεπούδες» ήταν στην κορυφή με 53 βαθμούς, η Τότεναμ ήταν στους 51 και τόσους ακριβώς είχε και η Άρσεναλ που λόγω της διαφοράς τερμάτων ήταν στο 3ο «σκαλί».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης