Ο Μπόουεν είναι ξανά εδώ και η Γουέστ Χαμ νίκησε για πρώτη φορά στο 2024!

Ο Τζάροντ Μπόουεν είχε να σκοράρει πριν από τα Χριστούγεννα. Η Γουέστ Χαμ δεν είχε νίκη μέσα στο 2024. Αυτά άλλαξαν τη βραδιά της Δευτέρας! Ο Άγγλος πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ και πρόσφερε στην ομάδα του Μόγιες το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο τρέχον έτος με το 4-2 επί της Μπρέντφορντ! Τέλος στο κακό σερί τριών διαδοχικών ηττών στο πρωτάθλημα για τα «σφυριά», παραμένουν σε κίνδυνο οι «bees». 



Ο Μπόουεν είναι ξανά εδώ και η Γουέστ Χαμ νίκησε για πρώτη φορά στο 2024!

Ο Μπόουεν δεν είχε σκοράρει από την περίοδο των Χριστουγέννων και σε αυτό το ματς έβαλε δυο γκολ σε διάστημα δυο λεπτών! Η Γουέστ Χαμ έκανε φοβερό ξεκίνημα στο παιχνίδι, ξεσήκωσε όλο τον κόσμο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αλλά κατάφερε αμέσως να προκαλέσει ξανά αμηχανία και άγχος...

Ας τα πάρουμε όμως απ' την αρχή. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Παλμιέρι βρήκε τον Μπόουεν που με μακρινό, δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μόγιες και στο 7', αυτή τη φορά από ασίστ του Τσουφάλ, ο Άγγλος έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους!

Οι... χαρές και τα πανηγύρια διήρκησαν ελάχιστα, αφού στο 13' ο Μοπέ αν και εκτός ισορροπίας κατάφερε να κάνει το τελείωμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει σε 2-1 για την Μπρέντφορντ. Αυτό το γκολ έκανε τους «bees» ν' αναθαρρήσουν, τους οπαδούς τους να πιστέψουν και τον κόσμο των «σφυριών» να βρεθεί σε αμήχανη ησυχία και... ανησυχία. Ο Τόνεϊ προσπαθούσε από πλευράς Μπρέντφορντ για την ισοφάριση, αλλά κάτι δεν του πήγαινε στη βραδιά...

Η Γουέστ Χαμ είχε φτάσει στις 14 τελικές στο πρώτο μέρος, μια επίδοση που τελευταία φορά είχε παρουσιάσει τον Δεκέμβρη του 2016 σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ! Συν το γεγονός πως ήταν αήττητη στα τελευταία τρία ματς όπου στην ανάπαυλα βρισκόταν μπροστά στο σκορ, τη βοηθούσε στην ψυχολογία για την εξασφάλιση της πρώτης νίκης για το 2024 στο πρωτάθλημα.

Αυτό τελικά οριστικοποιήθηκε με άλλα δυο γκολ στο δεύτερο μέρος και μάλιστα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπως συνέβη και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Τζάροντ Μπόουεν με κεφαλιά από σέντρα του Κούντους στο 63' ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ και στο 69' με «οβίδα» του Παλμιέρι από μεγάλη απόσταση, έγινε το 4-1 για τα «σφυριά». Αυτή τη φορά άπαντες ηρέμησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αν και ο Γουισά μειώνοντας σε 4-2 στο 82' με σπριντ στο χώρο και με ωραίο τελείωμα, προσπάθησε να ξαναχαλάσει τη βραδιά για τους γηπεδούχους.

Ο Αρεολά στο 90' + 5' έβγαλε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Τόνεϊ και η ομάδα του Μόγιες για πρώτη φορά μέσα στο 2024, αλλά και μετά από 8 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έφυγε νικήτρια από το γήπεδο! Παραμένει στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, με μειονέκτημα στην ισοβαθμία με την Έβερτον – που της επιστράφηκαν 4 βαθμοί – η Μπρέντφορντ.

Κώστας Ζάλιαρης