Όλα άλλαξαν: Σώζεται τώρα η Έβερτον, πώς διαμορφώνεται ο πίνακας της Premier League;

Απόφαση που αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αυτή που αισίως πάρθηκε και αφορά την Έβερτον. Σώζονται αυτή την στιγμή τα «ζαχαρωτά», στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά με παιχνίδι περισσότερο. Ελπίζει ακόμη η Λούτον, «έμπλεξε» η Νότιγχαμ Φόρεστ!



Όλα άλλαξαν: Σώζεται τώρα η Έβερτον, πώς διαμορφώνεται ο πίνακας της Premier League;

Μπορεί να μιλήσει κανείς για δικαίωση. Μπορεί να συζητήσει κανείς για «ανάσα». Αλλά σε κάθε περίπτωση, η Έβερτον την δεδομένη χρονική στιγμή, ΔΕΝ υποβιβάζεται. Πήρε τέσσερις βαθμούς πίσω και μειώθηκε στους έξι η «ποινή» της, από τους 10 πόντους που της είχαν αφαιρεθεί αρχικά.

Κάπως έτσι, απομακρύνεται πολύ από τη «ζώνη» του υποβιβασμού και ο Σον Ντάις μπορεί να ελπίζει πως αν η ομάδα του κάνει τα βασικά από εδώ και πέρα στην Premier League, τότε θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, και τη νέα σεζόν.

Πλέον, η Έβερτον έχει 25 βαθμούς στο «σακούλι» της. Όσους δηλαδή και η 16η Μπρέντφορντ, με τα «ζαχαρωτά» να βρίσκονται στην 15η θέση. Από κάτω τους είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ με 24 και τρεις ακόμη ομάδα. Η Λούτον, η Μπέρνλι και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Πρακτικά, πρόκειται για τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην Premier League. Προς το παρόν, πέφτουν αυτές. Και για να είμαστε δίκαιοι, δύο είναι τα clubs που φαίνεται πως έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την απόφαση της μείωσης της ποινής… Η Λούτον και η Νότιγχαμ, καθώς αμφότερες είχαν την Έβερτον από κάτω τους!

Πλέον, η Σέφιλντ έχει 13, η Μπέρνλι το ίδιο, με 26 παιχνίδια και η Λούτον 20 πόντους, με ένα ματς λιγότερο από την Έβερτον. Στα 26 ματς είναι και η Νότιγχαμ, ενώ η Μπρέντφορντ, αν πάρει το δικό της παιχνίδι, θα ξεπερνά κατά τρεις βαθμούς τα «ζαχαρωτά»!

Αναλυτικά, η βαθμολογία της Premier League από την 15η θέση και κάτω:

*(ομάδα, παιχνίδια, βαθμοί)…

15.Έβερτον (26) 25 βαθμοί

16. Μπρέντφορντ (25) 25 βαθμοί

17. Νότιγχαμ Φόρεστ (25) 24 βαθμοί

18. Λούτον (25) 20 βαθμοί

19. Μπέρνλι (26) 13 βαθμοί

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (26) 13 βαθμοί

 

Δημήτρης Μανάκος