388 παιχνίδια αργότερα, ο Ποτσετίνο ακόμα ψάχνει το πρώτο του τρόπαιο...

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο έχει βρεθεί σε τρεις ομάδες επί αγγλικού εδάφος, έχει διεκδικήσει δυο φορές το Λιγκ Καπ, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν στην πλευρά των νικητών... Η «κατάρα» του, όσα χρόνια έχει μετρήσει στο Νησί, συνεχίζεται...  



388 παιχνίδια αργότερα, ο Ποτσετίνο ακόμα ψάχνει το πρώτο του τρόπαιο...

Στη Σαουθάμπτον ήταν το «ψήσιμό» του για τα επόμενα, πιο δύσκολα και πιο σημαντικά χρόνια της καριέρας του.

Στην Τότεναμ κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που έφτασε μέχρι και τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με φοβερό ποδόσφαιρο, αλλά με μηδενικό μπάτζετ λόγω της ανέγερσης του νέου γηπέδου.

Στην Τσέλσι, τώρα, είχε εξωπραγματικό μπάτζετ, απέκτησε ποδοσφαιριστές μεγάλης χρηματιστηριακής αξίας, αλλά στον αγωνιστικό χώρο τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό.

Ο τελικός του Λιγκ Καπ για το 2024 ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Ποτσετίνο διεκδίκησε τρόπαιο στις διοργανώσεις της Αγγλίας, αλλά πάλι έμεινε με το μετάλλιο του φιναλίστ.

Το είχε κάνει και πίσω στο 2015, όταν η νυν ομάδα του, η Τσέλσι, είχε επικρατήσει 2-0 της Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» για τον ίδιο θεσμό, με τα τέρματα των Τέρι και Ντιέγκο Κόστα.

Στα 388 παιχνίδια που έχει καταγράψει ως προπονητής επί αγγλικού εδάφους, ο «Ποτς» δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο και το κυνήγι των τροπαίων συνεχίζεται, μαζί όμως με την «κατάρα» του...

Κώστας Ζάλιαρης