Η Μπόρνμουθ δεν φοβήθηκε ποτέ, αλλά η Σίτι βρήκε την στιγμή της και είναι 2η! (vid)

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να πείσεις για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Δεν είναι ζητούμενο να θέλξεις με την απόδοσή σου. Μπορεί απλώς να χρειάζεται να βρεις έναν τρόπο να πάρεις το τρίποντο. Αυτό ακριβώς έκανε στο «Βιτάλιτι» η Μάντσεστερ Σίτι. Πιο πολύ απειλήθηκε, παρά απείλησε την Μπόρνμουθ, η ομάδα του Ιραόλα δεν την φοβήθηκε, αλλά ο Φιλ Φόντεν διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Δεύτερη πλέον η Σίτι του Πεπ, αναμένει το αποτέλεσμα της Άρσεναλ!



Η Μπόρνμουθ δεν φοβήθηκε ποτέ, αλλά η Σίτι βρήκε την στιγμή της και είναι 2η! (vid)

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και τη Μάντσεστερ Σίτι, τα ενδεχόμενα έμοιαζαν δύο. Ή ότι οι «πολίτες» θα έκαναν ό,τι και η Λίβερπουλ στο «Βιτάλιτι» και θα επικρατούσαν με χαρακτηριστική ευκολία, είτε ότι τα «κεράσια» του Ιραόλα, δεν θα τους φοβόντουσαν την ομάδα του Πεπ.

Εν τέλει, υπερίσχυσε ξεκάθαρα το δεύτερο σενάριο, με τη Μάντσεστερ Σίτι ναι μεν να επικρατεί με 1-0, αλλά να «φτύνει αίμα». Διότι η Μπόρνμουθ ήταν εξαιρετική σε ολόκληρο το ματς και αν μία ομάδα έπρεπε να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο, τότε σίγουρα ήταν αυτή.

Η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης ήρθε στο 9ο λεπτό, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να αστοχεί με το δεξί του πόδι από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό μετά, στην εξέλιξη της φάσης, ο Κέρκες έπιασε τρομερό σουτ με το αριστερό, αλλά ο Έντερσον κράτησε το «μηδέν».

Ακολούθησε το γκολ του Φιλ Φόντεν, στο 24ο λεπτό, με τον Χάαλαντ να έχει ξεκάθαρη συμμετοχή στην φάση. Αυτός σούταρε πρώτος, η απόκρουση ήταν ασταθής και ο Άγγλος εξτρέμ έκανε το 1-0.

Από εκεί και έπειτα, η Μπόρνμουθ κυριάρχησε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Απείλησε δις με τον Ταβερνιέρ, στην πρώτη προσπάθεια του οποίου, ο Ντίας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή, στο 55ο λεπτό.

Εν συνεχεία, οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερή τους φάση στο παιχνίδι, στο 70’. Κεφαλιά του Σολάνκε, έπειτα από κόρνερ, απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Έντερσον και κράτησε το «μηδέν». Το μομέντουμ έδειχνε… Μπόρνμουθ μέχρι και το τέλος, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι άντεξε. Πήρε ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο, στην κούρσα για τον τίτλο, βρίσκεται στο -1 από τη Λίβερπουλ, στο +4 από την Άρσεναλ και αναμένει το παιχνίδι των «κανονιέρηδων»!

Δημήτρης Μανάκος