Στα δύσκολα οι Μπράιτον και Γουέστ Χαμ, χαμογέλασαν στη Λίβερπουλ!

Βγαίνοντας νωρίς, στο πρώτο ζευγάρι και έχοντας και τη ρεβάνς στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ μόνο να χαμογελάσει μπορούσε από την κλήρωση με την Σπάρτα Πράγας. Πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τις Μπράιτον και Γουέστ Χαμ, που «έπεσαν» πάνω στις Ρόμα και Φράιμπουργκ αντίστοιχα.Τα «σφυριά» με τους Γερμανούς είχαν συναντηθεί και στα γκρουπ!  



Στα δύσκολα οι Μπράιτον και Γουέστ Χαμ, χαμογέλασαν στη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ έχει κοντραριστεί μόλις μια φορά στο παρελθόν με την Σπάρτα Πράγας στα νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2010-2011 και στη φάση των «32», ξεπερνώντας το εμπόδιο των Τσέχων. Στην επόμενη φάση, ωστόσο, οι «κόκκινοι» αποκλείστηκαν από τη Μπράγκα…

Η Μπράιτον του Ντε Τζέρμπι στην παρθενική της συμμετοχή στην Ευρώπη έπεσε πάνω στην εντυπωσιακή Ρόμα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι! Οι «τζιαλορόσι» χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι για να επιβληθούν γι’ ακόμα μια φορά της Φέγενορντ τα τελευταία χρόνια και αν μη τι άλλο η εμπειρία των «τζιαλορόσι» τούς καθιστά φαβορί κόντρα στους «γλάρους».

Η Φράιμπουργκ μετά την τρομερή ανατροπή στην κόντρα με τη Λανς και το εκπληκτικό 3-2 με το οποίο πέρασε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι… ξανά αντίπαλος της Γουέστ Χαμ. Φυσικά, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι το εμπόδιο που έφερε η κληρωτίδα στο δρόμο της, αν και στις δυο συναντήσεις τους στη φάση των ομίλων, οι Λονδρέζοι πήραν δυο νίκες (2-0 και 2-1 εντός κι εκτός έδρας)!

 

 

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» του Γιουρόπα Λιγκ

Σπάρτα Πράγας – Λίβερπουλ

Μαρσέιγ – Βιγιαρεάλ

Ρόμα – Μπράιτον

Μπενφίκα – Ρέιντζερς

Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Αταλάντα

Μίλαν – Σλάβια Πράγας

Καραμπάγκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Κώστας Ζάλιαρης