«Όλοι έγιναν Ρέντινγκ»: Η πιο «ηρωϊκή»… παραμονή στην ιστορία της League One! (vids)

Τελευταία τον Νοέμβριο. Με αφαίρεση βαθμών. Με απαγόρευση μεταγραφών. Με τον κόσμο της να διακόπτει παιχνίδια. Με το κοινό της να διαδηλώνει κατά του προέδρου του club. Και όμως, η Ρέντινγκ τα καταφέρνει και υπό αυτές τις συνθήκες. Η παραμονή στη League One, μοιάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ!



«Όλοι έγιναν Ρέντινγκ»: Η πιο «ηρωϊκή»… παραμονή στην ιστορία της League One! (vids)

Γυρνάμε τον χρόνο στις 11 Νοεμβρίου του 2023. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αφαίρεση βαθμών που έχει υποστεί η Ρέντινγκ, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που έχει και των συνεχόμενων καθυστερήσεων από τον ισχυρό της άνδρα, τον Ντάι Γιονγκ, ως προς τις οφειλές.

Δέκα βαθμοί αφαιρούνται συνολικά από το «σακούλι» της και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Ρέντινγκ επιχειρεί να φέρει τα πράγματα σε μία ισορροπία, αλλά ο κόσμος της είναι στα «κάγκελα». Ζητά άμεσα την πώληση της ομάδας και την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος. Διακόπτει στις 14 Ιανουαρίου την συνάντηση με την Πορτ Βέιλ, στο «σπίτι» της.

Μπαίνει στο γήπεδο, διαδηλώνει, αναγκάζει το παιχνίδι της League One να αναβληθεί. Άθελά του, βάζει σε ακόμη μεγαλύτερους «μπελάδες» το club. Ο Ρούμπεν Σέλες όμως, εξακολουθεί να πιστεύει πως οι «royals» μπορούν να σωθούν.

Περίπου 40 ημέρες μετά, είναι δίκαιο να πούμε πως η Ρέντινγκ πλησιάζει στην εκπλήρωση του στόχου της. Με «όπλο» της τον εξαιρετικό προπονητή της και τον κόσμο της που κράτησε την υπόσχεσή του: «μαζί σου σε κάθε κατηγορία», φώναζαν οι φίλοι της και η Ρέντινγκ κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην 3η του «Νησιού».

Διαθέτει την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος, εντός του 2024. Έβαλε από κάτω της στην βαθμολογία τη Σριούσμπερι, που τον Νοέμβριο, την κέρδιζε με 3-2 και την άφηνε τελευταία. Έφτασε στις τρεις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, μετά το 2-0 επί της Πορτ Βέιλ (20/02), έχει διατηρήσει τέσσερα clean sheets στα οκτώ πιο πρόσφατα «ραντεβού» της.

Και κάπως έτσι, ανέβηκε στην 16η θέση του πρωταθλήματος, σε ισοβαθμία με τη Γουίκομ και την Κέιμπριτζ, έστω και με ματς περισσότερα. Θα είναι «ηρωϊκή» παραμονή. Πώς γίνεται να μην συμπαθεί και να σέβεται κάποιος αυτή την ομάδα;

Δημήτρης Μανάκος