Ξεκίνησε ιδανικά, θα φτάσει όμως στ’ όνειρο; Η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα στο 2024!

Πέτυχε 11 τέρματα στα τελευταία δυο παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Πραγματοποιεί εκπληκτικό ξεκίνημα στο 2024. Η Άρσεναλ έχει καταστήσει ξεκάθαρο πως θέλει αυτή η χρονιά να είναι εκείνη που θα τη βρει να πανηγυρίζει την κατάκτηση της κορυφής στο φινάλε της σεζόν. Το ζητούμενο, τώρα πια, είναι η διάρκεια…  



Ξεκίνησε ιδανικά, θα φτάσει όμως στ’ όνειρο; Η Άρσεναλ μπήκε φουριόζα στο 2024!

Το 2023 έκλεισε πολύ περίεργα για τους «κανονιέρηδες», αφού μετρούσαν μια νίκη και μια ισοπαλία – με τα χίλια ζόρια στο «Άνφιλντ» - στα πέντε τελευταία ματς για την Πρέμιερ πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Το νέο έτος μπήκε τρομερά για τους «κανονιέρηδες» και συνεχίζεται μέχρι και τώρα, μέσα Φλεβάρη, με απίστευτο ρυθμό και πολλά γκολ!

Η αρμάδα του Μικέλ Αρτέτα που βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, έχει κάνει το 5x5 στην έναρξη του 2024, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε αυτή την επίδοση, στην έναρξη ενός ημερολογιακού έτους.

Παράλληλα, για πρώτη φορά έκαναν το 5+ στο σκοράρισμα σε διαδοχικά ματς πρωταθλήματος εκτός έδρας, αφού «άλωσαν» και το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου (6-0 τη Γουέστ Χαμ) και το Turf Moor (5-0 την Μπέρνλι).

Αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα στη Λίγκα με το απόλυτο τους πρώτους μήνες του 2024, έχοντας μπει ανάμεσα στις Λίβερπουλ και Σίτι που επίσης είναι οι πιο δυνατές διεκδικήτριες του τίτλου. Θα καταφέρουν οι «κανονιέρηδες» να το πάνε μέχρι τέλους, ή θα μείνουν γι’ ακόμα μια χρονιά οι «κόκκινοι» και οι «πολίτες» να παλεύουν για το ρετιρέ;

 

 

Κώστας Ζάλιαρης