«Δώστε το από… τώρα στον Αλόνσο»: Έχασε ξανά η Μπάγερν, στο +8 η απίθανη Λεβερκούζεν! (vids)

Μήπως σιγά – σιγά το πρωτάθλημα Γερμανίας αρχίζει να κρίνεται; Τεράστια νίκη της Μπόχουμ επί της Μπάγερν Μονάχου με 3-2, νέα ήττα για την ομάδα του Τόμας Τούχελ. Όλοι πιστεύουν πλέον την Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο +8 η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και του Γκρανίτ Τσάκα από τους Βαυαρούς!



«Δώστε το από… τώρα στον Αλόνσο»: Έχασε ξανά η Μπάγερν, στο +8 η απίθανη Λεβερκούζεν! (vids)

Πλέον, όλοι μπορούμε να το πιστέψουμε. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα της Γερμανίας. Κάθε εβδομάδα που περνά την φέρνει πιο κοντά και δεν την απομακρύνει από την κατάκτηση της Bundesliga. Και μεγαλύτερη απόδειξη από τη νέα ήττα της Μπάγερν Μονάχου από την Μπόχουμ και το -8 στον βαθμολογικό πίνακα, με ίδια ματς, δεν υφίσταται!

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 3-2; Στο 14ο λεπτό, ο Μουσιάλα «άνοιξε» το σκορ για την Μπάγερν, με εντυπωσιακή προσπάθεια. Διείσδυσε στη μεγάλη περιοχή, το πρώτο σουτ του βρήκε στα σώματα, αλλά το δεύτερο, μετά από πάσα του Γκορέτσκα, «καρφώθηκε» στον ουρανό των διχτύων. Ο 20άχρονος σταρ της Μπάγερν σκόραρε μετά από περισσότερο από ένα μήνα «ανομβρίας».

Το ματς διεκόπη στο 2ο λεπτό, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη συνέχεια, είδαν την ομάδα τους να πραγματοποιεί μια εκπληκτική ανατροπή, με Ασάνο στο 38΄και Σλότερμπεκ στο 44΄!

Προτού καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, στο 54΄, το παιχνίδι σταμάτησε εκ νέου με παρέμβαση των οπαδών, για άλλα εννιά περίπου λεπτά. Η Μπάγερν εξάντλησε το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι σημαντικές ευκαιρίες, ενώ τα χειρότερα δεν είχε έρθει ακόμα για τους «Βαυαρούς».

Στο 77΄, ο Ουπαμεκανό υπέπεσε σε πέναλτι, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, και αποβλήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την απευθείας κόκκινη που είδε μεσοβδόμαδα στη Ρώμη κόντρα στη Λάτσιο. Ο Στόγκερ το εκτέλεσε εύστοχα, το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 88’ από τον Κέιν!

Ναι, καλά καταλάβατε… Το πρωτάθλημα μοιάζει να πλησιάζει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Δημήτρης Μανάκος