Η Μπράιτον ισοπέδωσε τη «λαβωμένη» και αβοήθητη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Το τεράστιο λάθος του Χόλγκεϊτ με την κόκκινη κάρτα στο 13' καταδίκασε τη Σέφλντ Γιουνάιτεντ. Η Μπράιτον δίχως καν να πατήσει γερά το γκάζι, έκανε... μεσημεριανή βόλτα στο Bramall Lane και έφτασε στο τελικό 5-0 απέναντι στους ουραγούς.



Η Μπράιτον ισοπέδωσε τη «λαβωμένη» και αβοήθητη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Σε διάστημα 11 λεπτών στο πρώτο μέρος άλλαξαν τα πάντα και η Μπράιτον έφτασε στη μεγάλη νίκη. Προφανώς ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία τελείωσε το παιχνίδι ήταν τρομερά οδυνηρός για τους ουραγούς και... ευτυχία για τους «γλάρους» που κατάφεραν να μη διαθέσουν όλη τους την ενέργεια και διαχειρίστηκαν άριστα την κατάσταση.

Στο 13ο λεπτό ο Χόλγκεϊτ πήγε τρομερά άσχημα στο πόδι του Μιτόμα. Ο ρέφερι αρχικά έδειξε κίτρινη, αλλά ο VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση στο Onfield review και η τάξη αποκαταστάθηκε με τον θύτη του περιστατικού ν' αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Μέχρι εκείνο το σημείο οι «λεπίδες» είχαν επιχειρήσει να κάνουν δυναμικό ξεκίνημα, αλλά η αριθμητική ανισορροπία άλλαξε τα πάντα.

Στο 20' ήρθε το πρώτο γκολ από τον Μπουονανότε έπειτα από σύγχυση στα καρέ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον Αργεντινό να καταφέρνει να περάσει τη μπάλα μέσα από την τελική γραμμή για το 1-0. Και στο 24' ο Γουέλμπεκ παραμόνευε ώστε να πάρει το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Φόντρινγχαμ σε προσπάθεια του Μιτόμα στο δεύτερο δοκάρι ώστε να διαμορφωθεί το 2-0.

Προφανώς το παιχνίδι είχε χαθεί πια παντελώς για τους παίκτες του Γουάιλντερ, που είδαν ακόμα και την πιο μικρή ελπίδα τους, όταν σκόραραν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, να εξανεμίζεται με το γκολ να μη μετρά, αφού υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την Μπράιτον σε άνετη και χαλαρή θέση να παίζει το ματς απλά μέχρι να εκπνεύσει ο χρόνος και να διασκεδάζει με προσπάθεια δημιουργίας ευκαιριών. Οι «λεπίδες» αμύνονταν μαζικά για να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά, αλλά ήταν μάταιο... Θα έρχονταν κι άλλα γκολ. 

Ο Ρόμπινσον με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από σέντρα του Μιτόμα στο 75ο λεπτό για το 3-0, στο 78' ο Αντινγκρά με μονοκόματο πλασέ από γέμισμα του Γκρος ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, για να διαμορφωθεί στο 85' το τελικό 5-0 ξανά από τον Αντιγκρά που είχε και τη βοήθεια κόντρας. 

Κώστας Ζάλιαρης