Underrated; Ο ορισμός του «υποτιμημένου» ο Ντάνι Γουέλμπεκ, με… αυτούς τους αριθμούς!

Ακόμη ένα γκολ για τον Ντάνι Γουέλμπεκ, δεύτερο στο 2024, τρίτο για φέτος. Σκοράρει ξανά με την φανέλα της Μπράιτον, θέλει ακόμη… τέσσερα απέναντι σε διαφορετικές ομάδες, προκειμένου να έχει συνθέσει ολόκληρο το «παζλ» της Premier League!



Underrated; Ο ορισμός του «υποτιμημένου» ο Ντάνι Γουέλμπεκ, με… αυτούς τους αριθμούς!

Πάντα θα υπάρχουν ενστάσεις για τον Ντάνι Γουέλμπεκ. Πάντα θα συζητάμε για το αν ήταν ποτέ αρκετά καλός. Θυμόμαστε την καριέρα του στην Άρσεναλ, το ξεκίνημά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την σταθεροποίησή του στην Μπράιτον, η οποία ενδέχεται να αποτελέσει και την τελευταία ομάδα της καριέρας του.

Ωστόσο, ας μην αμφισβητούμε πως εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, ο Άγγλος επιθετικός είναι ένας αξιόπιστος σκόρερ. Βρίσκει δίχτυα, και ας χάνει αρκετές φορές ευκαιρίες, δίνει πράγματα στην ομάδα του, κάθε φορά που αγωνίζεται.

Ουδείς φυσικά θα λησμονήσει το γκολ του με την Άρσεναλ απέναντι στη Λέστερ. Αισίως όμως, σκόραρε για 3η φορά στην Premier League, «ισοφαρίζοντας» και τις ασίστ του. Τρεις τελικές πάσες, ίδιο αριθμό γκολ, δεύτερη φορά που πανηγυρίζει στο 2024, και αυτή κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Εξάλλου, βρήκε δίχτυα απέναντί της, για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Πλέον, έχει «πληγώσει» τις 15 από τις 19 ομάδες της φετινής Premier League, εξαιρώντας φυσικά από την συζήτηση την Μπράιτον. Ποιες εξαιρούνται από τη λίστα του; Η Μάντσεστερ Σίτι, η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λούτον και η Μπέρνλι.

Και αν εξαιρέσουμε το σύνολο του Ρομπ Έντουαρντς, η Μπράιτον θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες μέχρι και το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Καλά καταλάβατε. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ θα έχει την στιγμή του!

Αναλυτικά, όλες οι ομάδες της φετινής Premier League που έχει «πληγώσει» ο Ντάνι Γουέλμπεκ:

Γουέστ Χαμ: 6

Άστον Βίλα: 5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 4

Έβερτον: 4

Γουλβς: 4

Άρσεναλ: 3

Τσέλσι: 3

Τότεναμ: 2

Λίβερπουλ: 2

Μπόρνμουθ: 2

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 2

Νιούκαστλ: 1

Φούλαμ: 1

Κρίσταλ Πάλας: 1

Μπρέντφορντ: 1

Μάντσεστερ Σίτι: -

Μπέρνλι: -

Λούτον: -

Νότιγχαμ Φόρεστ: -

Δημήτρης Μανάκος