Η «κόλαση» της League One: Πώς άλλαξαν τα δεδομένα του υποβιβασμού μέσα σε 1,5 ώρα;

Τρομερό πρωτάθλημα στη League One, «επική» μάχη για τη σωτηρία. Τεράστια ισοπαλία η Τσάρλτον στην έδρα της Μπόλτον, σπουδαία νίκη η Τσέλτεναμ που… πλησιάζει στην παραμονή. Επτά ομάδες στους 35 ή λιγότερους βαθμούς, παραμένει σταθερά πρώτη η Πόρτσμουθ!



Η «κόλαση» της League One: Πώς άλλαξαν τα δεδομένα του υποβιβασμού μέσα σε 1,5 ώρα;

Η αλήθεια είναι πως φέτος, παρακολουθούμε στην Α’ Αγγλίας, ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Και οι αιτίες είναι φυσικά αρκετές.

Οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε αρχικά πολύ καλές ομάδες. Την Πόρτσμουθ που προπορεύεται στην κορυφή της βαθμολογίας, την Ντέρμπι, την Μπόλτον, την Μπάρνσλεϊ και την Πιτέρμπορο.

Ομάδες – ερωτηματικά, όπως η Μπρίστολ Ρόβερς, η Νορθάμπτον, η Γουίγκαν, και φυσικά τον απόλυτο «χαμό» στην ουρά της βαθμολογίας, με άπαντες να κινδυνεύουν από την 16η θέση της βαθμολογίας και κάτω. Ουδείς μπορεί να αισθάνεται σίγουρος, από την στιγμή που έχει 35 ή λιγότερους βαθμούς. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή, επτά ομάδες βιώνουν κάτι τέτοιο.

Σωστά καταλάβατε. Σχεδόν από το 1/3 της κατηγορίας. Και υπό αυτές τις συνθήκες, ήρθε και η 34η αγωνιστική της League One, με τις εκπλήξεις να είναι αρκετές.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Πόρτσμουθ πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 4-1 της Ρέντινγκ εντός έδρας. Πρακτικά, εκμεταλλεύτηκε το εντυπωσιακό 3-3 της Μπόλτον με την Τσάρλτον, το οποίο ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τη «μάχη» του υποβιβασμού, πέραν της Τσάρλτον, κερδισμένη είναι η Τσέλτεναμ, που επικράτησε με 3-2 της Πορτ Βέιλ με ανατροπή και ανέβηκε στην 21η θέση της βαθμολογίας.

Έχασε με 2-1 η Φλίτγουντ από την Μπάρνσλεϊ, ηττήθηκε με 1-0 η Σριούσμπερι από τη Γουίγκαν, συνεχίζει «ουραγός» η Καρλάιλ, που δέχθηκε τέσσερα γκολ στην έδρα της από την Κέιμπριτζ.

Βαθμολογικά λοιπόν, η Φλίτγουντ μένει στους 26, πάνω από τους 20 της Καρλάιλ, 31 έχει η Πορτ Βέιλ και 32 η Τσέλτεναμ. Σώζεται με 33 προς το παρόν η Τσάρλτον, χωρίς νίκη από τον Νοέμβριο, από πάνω της με 2 πόντους η Σριούσμπερι με τη Ρέντινγκ!

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της Α’ Αγγλίας, στην 34η στροφή του πρωταθλήματος:

Γουίκομ – Όξφορντ Γιουνάιτεντ 0-0

Καρλάιλ – Κέιμπριτζ 0-4

Λέιτον Όριεντ – Μπέρτον 1-2

Λίνκολν – Έξετερ  1-0

Μπόλτον – Τσάρλτον  3-3

Νορθάμπτον – Μπρίστολ Ρόβερς 3-1

Ντέρμπι – Στίβενεϊτζ 1-0

Πιτέρμπορο – Μπλάκπουλ 1-2

Πόρτσμπουθ – Ρέντινγκ 4-1

Σριούσμπερι – Γουίγκαν 0-1

Τσέλτεναμ – Πορτ Βέιλ 3-2

Φλίτγουντ – Μπάρνσλεϊ 1-2

 

Δημήτρης Μανάκος