Η Άρσεναλ των «εξολοθρευτών» και η Γουλβς που «δαγκώνει» το Λονδίνο!

Μετά τα έξι γκολ στη Γουέστ Χαμ, η Άρσεναλ έκανε ακόμα μια απολαυστική εξόρμηση και έφτασε στο 5-0 στην έδρα της Μπέρνλι! Φοβερή η Γουλβς που μετά την 4άρα απέναντι στην Τσέλσι, επιβλήθηκε 2-1 και της Τότεναμ στην πρωτεύουσα! Στο 90' + 2' η Νιούκαστλ έσωσε τον βαθμό εντός έδρας (2-2) απέναντι στην τρομερή Μπόρνμουθ, σε σούπερ ματς! Με Γουότκινς η Βίλα 2-1 τη Φούλαμ, τεράστιας σημασίας νίκη (2-0) για η Φόρεστ απέναντι στη Γουέστ Χαμ κι ας ήταν σοκαριστική η απόφαση του VAR να μη δώσει πέναλτι στους νικητές στο 83'.  



Η Άρσεναλ των «εξολοθρευτών» και η Γουλβς που «δαγκώνει» το Λονδίνο!

Μπέρνλι – Άρσεναλ 0-5

Μία εκπληκτική Άρσεναλ. Για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Και πάλι εκτός έδρας. Μία ομάδα που έμαθε να κερδίζει, που δεν σταματά όταν επιβάλλεται στον αντίπαλό της, που δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από ό,τι μπορεί να πάρει.

Εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Μπέρνλι, νίκη με 5-0 στο «Τερφ Μουρ», ανεβαίνει ξανά στην 2η θέση και στο -2 από τη Λίβερπουλ, με ματς περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Το σκορ άνοιξε μόλις από το 4ο λεπτό ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής.

Ο ίδιος παίκτης δημιούργησε το 2-0, με τον Νορβηγό να είναι εκπληκτικός σε ολόκληρη την συνάντηση για την Άρσεναλ. Βρήκε εντός περιοχής τον Τροσάρ, αυτός κέρδισε πέναλτι και ο Μπουκάγιο Σάκα διάλεξε την ίδια γωνία, για δεύτερη φορά μέσα σε επτά ημέρες.

Ο Άγγλος επιθετικός της Άρσεναλ έμελλε να κάνει και το 3-0. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, πήρε την μπάλα από τον «αρχηγό» του και με μία υπέροχη κίνηση την έφερε στο δεξί του. Εξαιρετικό τελείωμα, στον ουρανό των διχτύων του Τράφορντ, 3-0 για τους «κανονιέρηδες».

Και ενώ όλοι θεωρούσαν πως θα… σταματήσουν, εκείνοι δεν κατέβασαν ταχύτητα σε καμία περίπτωση. Ήρθε και τέταρτο γκολ από τον Τροσάρ που… ξέσπασε, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 80’, ο Κάι Χάβερτς με υπέροχη κίνηση.

Πήρε την μπάλα από… πλάγιο του Κίβιορ, έκανε «ποδιά» στον αμυντικό που είχε μπροστά του και πλάσαρε εύστοχα, για το πρώτο του γκολ εντός του 2024!

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουέστ Χαμ 2-0

Η αλήθεια είναι πως κάτι βαίνει εντελώς λάθος τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Γουέστ Χαμ. Και για την ακρίβεια, από την ώρα που ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν αποφάσισε άμεσα να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τα «σφυριά».

Η απόδοση της ομάδας του είναι κακή και η Νότιγχαμ Φόρεστ το εκμεταλλεύτηκε πλήρως, προκειμένου να πανηγυρίσει μία τεράστια νίκη στο «Σίτι Γκράουντ». Μία νίκη που αφήνει τους φιλοξενούμενους δίχως τρίποντο για 8ο σερί παιχνίδι, ενώ ανεβάζει την ίδια στην 15η θέση της βαθμολογίας και στους 24 βαθμούς. Πέντε περισσότερους δηλαδή από την Έβερτον, με ένα παιχνίδι περισσότερο.

Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το 2-0; Αρχικά, σκόραρε ο Αβονίγι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ένα γκολ που αποδείχθηκε «χρυσό», καθώς το σύνολο του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο το υπερασπίστηκε μέχρι τέλους.

Η Νότιγχαμ μάλιστα, ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στη νίκη, φωνάζοντας και για πέναλτι στο 83’, ενώ είχε και ακυρωθέν γκολ στο 88’! Εν τέλει, ανταμείφθηκε για τη λογική της, καθώς σκόραρε στο 95’, με τον Χάντσον Οντόι!

Τότεναμ – Γουλβς 1-2

Ο Γκάρι Ο'Νιλ ενθουσιαζόταν βλέποντας την όρεξη των παικτών του να κοντράρουν στα ίσα την Τότεναμ και η Γουλβς «πατούσε» πολύ καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Χουάνγκ Χι – Τσαν ξεχώριζε από τους «λύκους», που δικαιώθηκαν για την εικόνα τους και κατάφεραν να βρουν το γκολ για το προβάδισμα λίγο πριν την ανάπαυλα. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζοάο Γκόμες παντελώς ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά δίχως να πηδήξει κάποιος άλλος κοντά του και έγραψε το 1-0!

Το ιδανικό σενάριο για τα «σπιρούνια» ήταν αυτός της απάντησης άμεσα και το πέτυχαν στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους. Από εκτέλεση πλάγιου άουτ με την μπάλα να πέφτει στην περιοχή, ο Κουλουσέφσκι εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και από τρομερά δύσκολη θέση, πλάγια δεξιά, νίκησε τον Σα για το 1-1 στο 46'! Η άμυνα της Τότεναμ, όμως, δεν θα μπορούσε να τα βάλει με το απίθανο επιθετικό transition της Γουλβς μετά από δική της στατική φάση! Στο 63ο λεπτό ο Νέτο έφυγε από δεξιά, έτρεξε όλη την πλευρά αφήνοντας τους πάντες πίσω του, έκανε κοφτή ντρίμπλα στην περιοχή τη στιγμή που έπρεπε, πάσαρε στον Γκόμες κι αυτός εύκολα έβαλε ξανά μπροστά το σύνολο του Ο'Νιλ! Η Γουλβς, λίγο καιρό μετά τα 4 τέρματα στην έδρα της Τσέλσι, πήρε τεράστιο αποτέλεσμα και στο γήπεδο της Τότεναμ, κατατροπώνοντας τους Λονδρέζους! 

Νιούκαστλ – Μπόρνμουθ 2-2

Καλός ρυθμός στην αναμέτρηση. Σχεδόν... μπασκετικός! Κάθε επίθεση να «μυρίζει»... γκολ, όπως μπαίνουν και τα καλάθια στις αναμετρήσεις στα παρκέ. Άλλωστε, τα ματς της Νιούκαστλ κάθε φορά δείχνουν ότι θα έχουν γκολ. Η Μπόρνμουθ απειλούσε με τον Σολάνκε, τον οποίο πότε νικούσε ο Ντουμπράβκα και πότε η ... αστοχία του. Οι Αλμιρόν και Γκιμαράες ήταν εκείνοι που έτρεχαν περισσότερο τις επιθέσεις για τις «καρακάξες», οι οποίες βρέθηκαν προ μεγάλης έκπληξης στο 51'!

Η προσπάθεια για ανάπτυξη με build-up από αμυντικό τρίτο καταστράφηκε με το γλίστρημα του Ντουμπράβκα και ο Σολάνκε έτρεξε για να κάνει το 1-0 πανεύκολα! Η Νιούκαστλ απάντησε 7' αργότερα, όταν ο Γκόρντον από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1. Οι «cherries» είχαν κάνει την ομάδα του Χάου να καταλάβει πολύ καλά ότι αυτό το παιχνίδι θ' απαιτούσε πολύ ιδρώτα για ένα καλό αποτέλεσμα και στο 69' ο Σολάνκε έστειλε τη μπάλα δεξιά στον Σεμένιο, που με υπέροχο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1! Οι «καρακάξες», όπως και με τη Λούτον, αφού είχαν τον κόσμο τους παρόντα, δεν θα άφηναν να κυλήσει ο χρόνος ανεκμετάλλευτος. Πίεσαν και στο 90' + 2' με αρκετή δόση τύχης και ... πινγκ-πονγκ στη μικρή περιοχή, ο Κέλι έγραψε το 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ. 

Φούλαμ – Άστον Βίλα 1-2

Ο Γουότκινς έκανε πάρτι στο Λονδίνο και μάλλον... νευρίασε όταν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τη Φούλαμ ακυρώθηκε για οφσάιντ το γκολ που πέτυχε. Ε, δεν ήθελε κάτι περισσότερο για να πεισμώσει και να ... νικήσει και τη διαιτησία. Στο 23ο λεπτό, λοιπόν, έκανε το 1-0 τελειώνοντας μια φάση στην οποία η Φούλαμ έκανε λάθος σε δικό της πλάγιο άουτ κοντά στα καρέ του Λένο! Φυσικά ο Μάρκο Σίλβα θα «έβραζε» μέσα του βλέποντας τι έκαναν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Μπέιλι που πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Βίλα είχε δοκάρι, ενώ στο 40' δεν μέτρησε ούτε το γκολ του Μορένο με κεφαλιά, πάλι για οφσάιντ!

Ήταν σαν κάθε φορά οι «χωριάτες» να σχεδιάζουν απάντηση για τις αναποδιές που τους συνέβαιναν και ο Γουότκινς στο 56' έπειτα από υπέροχη κάθετη μπαλιά του Τίλεμανς στο χώρο, έγραψε το 2-0! Η Βίλα κυριαρχούσε, τίποτα δεν μπορούσε να δείξει αφύπνιση της Φούλαμ κι όμως συνέβη! Μια μπαλιά του Ρόμπινσον από αριστερά ευνόησε τον Μουνίθ για να μειώσει για τους Λονδρέζους και το ματς στο Craven Cottage έγινε συναρπαστικό! Η ομάδα του Έμερι έφυγε τελικά από το Λονδίνο με όλους τους βαθμούς, ξεπερνώντας τις ήττες από Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. 

Κώστας Ζάλιαρης - Δημήτρης Μανάκος