Η συζήτηση τακτικής των Πεπ και Στόουνς αποτυπώνει το μεγαλείο του Καταλανού (vid)

Το βίντεο με τον Τζον Στόουνς διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, όμως, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τον αντίκτυπο που προκαλεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο μυαλό των παικτών του, βάζοντάς τους το «μικρόβιο» της τακτικής ανάλυσης και βοηθώντας τους για την... επόμενη μέρα της καριέρας τους.  



Η συζήτηση τακτικής των Πεπ και Στόουνς αποτυπώνει το μεγαλείο του Καταλανού (vid)

Πρόκειται για στιγμή που «έπιασε» ο φακός της κάμερας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι στη Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τζον Στόουνς πλησιάζει τον Πεπ, του εξηγεί ορισμένα πράγματα τακτικής που έχει αντιληφθεί πως ίσως δεν δουλεύουν και ο Καταλανός προπονητής τον ακούει προσεκτικά για να βγάλει το συμπέρασμα.

Αμέσως φτιάχνει μια νέα θεωρία, την παρουσιάζει στον ποδοσφαιριστή του κι αυτός αμέσως το αντιλαμβάνεται. Η επαφή του Πεπ με τους ποδοσφαιριστές του σε νοητικό επίπεδο και για τις ανάγκες των εξελίξεων κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης, είναι τεράστιο κέρδος.

Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους παίκτες του, που ίσως και να ευνοηθούν αν επιλέξουν την προπονητική για την επόμενη μέρα της καριέρας τους.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης