Το γκολ που έκανε την Άρσεναλ να πιστέψει πως θα πάρει το πρωτάθλημα: Πέρασαν… οκτώ χρόνια! (vid)

Φάουλ. Τελευταία φάση του παιχνιδιού. Εκτελεί ο Μεσούτ Εζίλ. Παίρνει την κεφαλιά ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Η Άρσεναλ κερδίζει τη Λέστερ και αισθάνεται πως θα πάρει το πρωτάθλημα. Ναι, πέρασαν οκτώ χρόνια!



Το γκολ που έκανε την Άρσεναλ να πιστέψει πως θα πάρει το πρωτάθλημα: Πέρασαν… οκτώ χρόνια! (vid)

Και όμως, έχουν μεσολαβήσει οκτώ χρόνια από τότε. Οκτώ χρόνια από το μεγαλύτερο «παραμύθι» στην ιστορία της Premier League.

Τότε που η Λέστερ τους κέρδιζε όλους και κατάφερνε να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τότε που ο Κλαούντιο Ρανιέρι έκανε πραγματικότητα κάθε λογής όνειρο για τους φίλους της.

Τότε που ο… μισός ποδοσφαιρικός πλανήτης έγινε Λέστερ και την υποστήριζε, διότι πάντα είναι εξαιρετικά όμορφες τέτοιου είδους ιστορίες. Σε εκείνη τη σεζόν λοιπόν, υπήρξε ένα παιχνίδι, που άπαντες πίστεψαν πως γυρνά το πρωτάθλημα.

Τότε που η Λέστερ αγωνιζόταν στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ και παρότι προηγήθηκε με πέναλτι του Τζέιμι Βάρντι, βρέθηκε με παίκτη λιγότερο στο Βόρειο Λονδίνο. Ο Θίο Γουόλκοτ ισοφάρισε και η «ιστορία» γράφτηκε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού.

Φάουλ ο Μεσούτ Εζίλ, γκολ ο Ντάνι Γουέλμπεκ, στην επιστροφή του από τραυματισμό και… παράνοια στο «Έμιρεϊτς». Επικές στιγμές, πανζουρλισμός. Το παιχνίδι λήγει. Η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ θεωρεί πως πλησιάζει στον πρώτο της τίτλο μετά από 12 χρόνια και τους Invincibles. Ποιος να φανταζόταν άλλωστε πως ένας Ιταλός, ένας Τζαμαϊκανός, ένας Αλγερινός και ένας Άγγλος, πήγαιναν να πάρουν την Premier League!

Δημήτρης Μανάκος