Αφού έχεις Ντε Μπρόινε, διάβαινε... (vids)

Σκοράροντας στο ντεμπούτο του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και ετοιμάζοντας τόσο το 11ο τέρμα του Μπερνάρντο Σίλβα στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, όσο και το... κερασάκι στην τούρτα απ' τον Φόντεν, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν και πάλι καθοριστικός για τη Σίτι στην Κοπεγχάγη! Οι «πολίτες» έφυγαν από τη Δανία με το υπέρ τους 3-1 στο πρώτο παιχνίδι των «16» και απέκτησαν ξεκάθαρο αβαντάζ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, με φόντο τα προημιτελικά. Χρειάστηκε, ωστόσο, να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για το αποτέλεσμα...



Αφού έχεις Ντε Μπρόινε, διάβαινε... (vids)

Το «Parken» δεν χρειάζεται πλέον ν' αποδείξει κάτι περισσότερο για να καταλάβει κάποιος πως είναι από τις πιο δύσκολες έδρες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Το κατάλαβε πολύ καλά και η Μάντσεστερ Σίτι, μόνο που η ποιότητα των παικτών του Πεπ είναι τέτοια που αρκούν μερικές στιγμές για να καθορίσουν ένα ολόκληρο αποτέλεσμα και να πάρει η Σίτι προβάδισμα πρόκρισης για τους «8».

Η αλήθεια είναι πως οι «πολίτες» από το 10ο λεπτό θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δυο και τρία γκολ, ωστόσο, πανηγύρισαν μόλις μια φορά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με ωραίο διαγώνιο τελείωμα ο Κέβιν Ντε Μπρόινε σκόραρε στο ντεμπούτο του στη φετινή διοργάνωση, γράφοντας το 1-0.

Ο Πεπ είδε τον Γκρίλις ν' αποκομίζει πρόβλημα τραυματισμού και ν' αποχωρεί αναγκαστικά στο 21' για να περάσει στη θέση του ο Ντοκού, με τον Καταλανό κόουτς ν' αρχίζει να βλέπει σημάδια αναποτελεσματικότητας και χαλάρωσης από τους παίκτες του. Και στο 34' έγινε η ζημιά, με τον Έντερσον να δίνει τη μπάλα σε αντίπαλο και από την κόντρα που έγινε, ο Μάτσον με υπέροχο δεξί σουτ από απόσταση έγραψε το 1-1! Σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας πάρει μεταγραφή στην Κοπεγχάγη από τη Ναϊμέγκεν!

Ο Γκουαρδιόλα δεν μπορούσε να ηρεμήσει και αυτός ήταν ο λόγος που δεν πανηγύρισε καθόλου στο 2-1 από τον Μπερνάρντο Σίλβα λίγο πριν την ανάπαυλα. Ακόμα κι αν απλά έβαλε μια κόντρα ή άπλωσε το πόδι για να προλάβει την μπάλα, ο Ντε Μπρόινε πιστώθηκε την ασίστ (6η μέσα στο 2024) και ο Πορτογάλος νίκησε τον Γκραμπάρα για το νέο προβάδισμα της Σίτι. Οι Δανοί δεν ηρέμησαν, ούτε σταμάτησαν την προσπάθεια. Θα το πήγαιναν μέχρι τέλους, ακόμα κι αν όντως υπήρχε μεγάλη διαφορά ποιότητας.

Ο Γκραμπάρα απαγόρευσε στον Ντοκού να σκοράρει με εκπληκτική ενέργεια στο δεύτερο μέρος και ο Χάαλαντ ήταν άστοχος στη βραδιά. Η αγγλική ομάδα τελικά βρήκε ακόμα ένα γκολ, όπως ιδανικά ήθελε, με τον Φιλ Φόντεν στο 90' + 2' να συμμετέχει και στη δημιουργία, να παίρνει την ασίστ του KdB και να «εκτελεί» για το τελικό 3-1. Με αυτό το σκορ έγιναν αρκετά πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για τη Σίτι ενόψει της ρεβάνς στο Μάντσεστερ, αν και οι τρεμπλούχοι κατάλαβαν πολύ καλά πως για τη νίκη αυτή μόχθησαν και δεν την πήραν απλά με τη φανέλα...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης