«Απόδραση» στο φινάλε και ανακούφιση με Γκάλαχερ και Έντσο! (vids)

Έμοιαζε να παίρνει ξανά την ... αυτοκαταστροφική της μορφή, αλλά το έσωσε! Η Τσέλσι ήταν εντελώς ανούσια στο πρώτο ημίχρονο με την Πάλας, πήρε μπρος στο δεύτερο, αλλά χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ για να πάρει το ματς. Με τη σφραγίδα του Κόνορ Γκάλαχερ που σκόραρε στο 46' και το 90', αλλά και το... κερασάκι από τον Έντσο στο 90' + 3', οι «μπλε» έφυγαν από το Selhurst Park με το υπέρ τους 3-1 με ανατροπή! 



«Απόδραση» στο φινάλε και ανακούφιση με Γκάλαχερ και Έντσο! (vids)

Μόλις πριν από μερικές μέρες ο κόσμος μιλούσε για την καλύτερη εμφάνιση της Τσέλσι τη φετινή σεζόν με το επιβλητικό πέρασμα από το «Βίλα Παρκ» για το Κύπελλο. Το βράδυ της Δευτέρας τα πράγματα άλλαξαν ξανά, έστω και για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Και δεν αποτελεί καμία έκπληξη για τους «μπλε» του Ποτσετίνο.

Η Τσέλσι έκανε την πρώτη της τελική στο 45' κι αυτή εκτός στόχου, έχοντας δει την Πάλας ν' ανοίγει το σκορ εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα! Μπορεί οι φιλοξενούμενοι στο Selhurst Park να κυριαρχούσαν, να είχαν την κατοχή της μπάλας (420 μεταβιβάσεις έναντι περίπου... 80 των «αετών»), αλλά αυτό δεν σήμαινε απολύτως τίποτα. Η Τσέλσι αδυνατούσε τρομερά να φτιάξει ευκαιρίες για γκολ και στο 30' με το τρομερό σουτ του Λέρμα από απόσταση έγινε το 1-0 για το σύνολο του Χότζον!

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ποτσετίνο έριξε στο ματς τον Κριστόφ Ενκουνκού για να βοηθήσει επιθετικά. Και μόλις στα 22'' από την πρώτη σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο, οι «μπλε» βρήκαν δίχτυα! Ο Γκούστο ανέβηκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο επερχόμενος Γκάλαχερ σκόραρε για το 1-1. Η Πάλας διατήρησε κάποια μικρά σημάδια θάρρους στο παιχνίδι, με τον Τιάγκο Σίλβα για την Τσέλσι στο 60ο λεπτό ν' αποκομίζει μυϊκό πρόβλημα και να χρειάζεται ν' αποχωρήσει από τα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο και αιφνιδίασαν στο 75' όταν ο Φράντσα απείλησε την εστία του Πέτροβιτς εκτός περιοχής, με τον γκολκίπερ της Τσέλσι ν' αποκρούει. 

Ο Ποτσετίνο - ευτυχώς και για τον ίδιο - έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του, αν μη τι άλλο, να το προσπαθούν μέχρι τέλους και να δικαιώνονται για να πάρουν τελικά όλους τους βαθμούς. Στο 90' ο Πάλμερ από δεξιά έστρωσε για τον Γκάλαχερ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με δεξί σουτ έγραψε το 2-1. Και σε αντεπίθεση και με τους χώρους πλέον να έχουν ανοίξει στα μετόπισθεν της Πάλας, ο Έντσο στο 90' + 3' αφού πρώτα «ξάπλωσε» τον Μουνιόθ, σκόραρε για το τελικό 3-1.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης